Баскетбол: ФІБА покарала учасників бійки на матчі відбору чемпіонату світу

Баскетбол: ФІБА покарала учасників бійки на матчі відбору чемпіонату світу

Відео
Укрінформ
Дисциплінарний комітет ФІБА затвердив покарання гравцям та тренерам збірних Філіппін і Австралії, які брали участь в масовій бійці під час відбіркового матчу чемпіонату світу 2 липня. 

У складі збірної Філіппін 10 гравців отримали дискваліфікації від одного до шести матчів. Асистент тренера Джозеф Уічико отримав три матчі дискваліфікації. Головний тренер збірної Вінсент Реєс має пропустити один матч та виплатити 10 000 швейцарських франків штрафу. Про це повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

Філіппінську федерацію оштрафовано на 250 000 франків. Наступний домашній поєдинок збірна проведе без глядачів. Також вона проведе без глядачів ще два домашні матчі, якщо подібне повториться упродовж наступних трьох років.

У збірній Австралії на термін від одного до п’яти матчів дискваліфіковано трьох гравців. Федерацію оштрафовано на 100 000 франків. Також на рік відсторонено арбітрів, які працювали на матчі Філіппіни – Австралія. 

Читайте також: Баскетбол 3х3: українки вибороли "срібло" на Європейських студентських іграх

Нагадаємо, поєдинок кваліфікації чемпіонату світу 2019 року в азійській конфедерації між командами Філіппін та Австралії був перерваний на тривалий час через величезну бійку на майданчику. Безлад спровокував грубий ігровий епізод. Гравець господарів грубо відштовхнув австралійця Гулдінга. Останній упав на паркет. За товариша одразу спробував помститися інший австралієць. У відповідь на майданчик вибігли всі баскетболісти філіппінської команди. 

Відео інциденту:

У підсумку поєдинок завершився перемогою Австралії з рахунком 89:53. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-