Бергер:

Бергер: "Формулою-1" не можна управляти демократичним шляхом

Укрінформ
Переможець десяти Гран-прі "Формули-1" Герхард Бергер вважає, що змаганням необхідна диктатура, коли напрямок розвитку чемпіонату задається одним або двома людьми.

Герхард Бергер, зокрема, зазначив, що демократична структура управління "Ф1", коли великі виробники можуть вказувати шляхи напрямку розвитку чемпіонату, є неприйнятною.

"Формулою-1" не можна управляти демократичним шляхом. Необхідна диктатура, коли напрямок розвитку задається одним або двома людьми", - цитує Бергера motorsport.com

Також Бергер пропонує зробити машини в "Ф1" "швидшими і легшими", а також перейти на "технології, які в змозі розвивати і оплачувати не тільки дві-три гігантські корпорації".

Справа у тому, що у "Формулі-1" під керівництвом Liberty Media планується перехід на нові мотори з сезону-2021. Початковий план по моторах був опублікований ще в жовтні 2017 року, і виробники погодилися, що двигуни мають стати простішими і дешевшими. Це мало підвищити шанси на те, що у чемпіонаті світу з кільцевих автогонок на автомобілях з відкритими колесами з'являться нові учасники.

Читайте також: Формула-1: Абітебуль пропонує скоротити кількість етапів на рік

Однак потім виробники, які зараз беруть участь у "Ф1", вирішили відмовитися від своїх слів. На думку переможця десяти Гран-прі Герхарда Бергера, який виступав, зокрема, за такі команди, як Ferrari, McLaren і Benetton, така ситуація є неприйнятною. 

Фото: LAT Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-