Ганебна неповага до мільйонів уболівальників - МЗС прокоментувало дії FIFA

Ганебна неповага до мільйонів уболівальників - МЗС прокоментувало дії FIFA

Укрінформ
У міністерстві закордонних справ засуджують безпідставні гоніння FIFA проти хорватських футболістів Огнєна Вукоєвича та Домагоя Віди.

Про це написав політичний директор МЗС Олексій Макеєв у Twitter.

"Заcуджуємо безпринципність FIFA та безпідставні гоніння проти О.Вукоєвича та Д.Віди. Це - ганебна неповага до мільйонів вболівальників з України, Хорватії, інших країн. ФІФА мала б проявити принциповість і не допомагати Кремлю відбілювати свій зруйнований імідж. Слава Україні!" - зазначив Макеєв.

Як раніше повідомляв Укрінформ, президент Федерації футболу України, народний депутат Андрій Павелко повідомив журналістам, що ФФУ вирішила відшкодувати штраф, накладений на колишнього члена хорватського тренерського штабу Огнєна Вукоєвича та запропонувати йому посаду у ФФУ.

У ніч на 8 липня після перемоги збірної Хорватії над збірною Росії екс-захисник київського "Динамо" Домагой Віда, який забив у ворота росіян один гол, а потім реалізував післяматчевий одинадцятиметровий, разом з селекціонером "Динамо" і членом хорватського тренерського штабу Огнєном Вукоєвичем записали відеозвернення у роздягальні команди. У ролику хорватський гравець говорить: "Слава Україні, давай, давай!", а Вукоєвич додав: "Ця перемога за "Динамо" і за Україну. Хорватія, вперед!".

Відео викликало хвилю обурення в медіа країни-агресора РФ.

Дисциплінарний комітет ФІФА надіслав гравцю Віді попередження через його відеозвернення, оскільки організація розцінила його звернення як політичний жест.

Також, за даними видання Four Four Two, ФІФА оштрафувала Вукоєвича за "неспортивну поведінку" через відео з гаслом "Слава Україні!".

Читайте також: ФФУ компенсує штраф Вукоєвичу і пропонує йому посаду

Федерація футболу Хорватії також заявила про припинення виконання Вукоєвичем його функцій у збірній Хорватії та виключення його зі складу делегації в Росії.

Федерація футболу України звернулася у відповідні органи ФІФА й УЄФА з листами на захист футболіста Віди, якому винесено попередження через його відеозвернення з гаслом "Слава Україні!"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-