У Житомирі пройшов 2 етап  змагань

У Житомирі пройшов 2 етап змагань "Лазер-ран сіті тур у містах України"

Укрінформ
У Житомирі завершився 2-й етап змагань "Глобал лазер-ран сіті тур у містах України" в рамках проекту  Міжнародного союзу сучасного п'ятиборства (UIPM).

Як повідомили Укрінформу у прес-службі Федерації сучасного п'ятиборства України (ФСПУ), цей грандіозний проект охоплює понад 120 міст по всьому світу.

У Житомирі пройшли чемпіонати України серед юнаків та дівчат до 19-ти років та в категорії Оpen (для всіх бажаючих). Загалом майстерність з бігу та стрільби з лазерних пістолетів демонстрували близько 300-т спортсменів від 9-ти до 60-ти років з Києва та Київської області, Житомира, Донецької області та Харкова.

"Це дуже непростий комбінований вид спорту, який поєднує, на перший погляд, непоєднуване і вимагає від учасників влучності, динамізму, швидкості та рухливості одночасно, - зазначив президент Житомирської обласної федерації сучасного п’ятиборства Валерій Кирилович. - У нашому місті вперше пройшли змагання такого рівня. І користуючись нагодою, хочу висловити подяку президенту ФСПУ Ігорю Паніну за те, що він запропонував Житомир разом з такими гігантами п’ятиборства, як Київ, Харків та Дніпро". 

Найкращі результати на ЧУ з лазер-рану продемонстрували юні спортсмени з Житомира, Києва, Київської області та Харкова.

На думку відповідального секретаря Житомирської обласної федерації сучасного п’ятиборства Олексія Юрчака, географію проведення змагань в Україні потрібно розширювати. "В нашій країні чимало міст, які в змозі організовувати та приймати в себе подібні змагання, - сказав він. - Ми сьогодні побачили масовість, справжній спортивний дух та конкуренцію, що може забезпечити високі результати спортсменів у подальшому, на чемпіонатах найвищого рівня".

"Проводити такі змагання цікаво та складно одночасно, - підкреслив президент ФСПУ Ігор Панін. - Це велика відповідальність, насамперед, з точки зору іміджу федерації, яка повинна забезпечити проведення лазер-рану за певними стандартами, затвердженими UIPM. Ми вже другий рік поспіль проводимо "Лазер-ран сіті тур" в Україні. Сьогоднішній захід у Житомирі дуже нагадує змагання у Києві 2017 року як з точки зору локації (міський парк), так і складних погодних умов. Утім, мені приємно відзначити, що Житомирська федерація склала цей іспит, забезпечивши проведення змагань на досить високому рівні".

Читайте також: Українські п'ятиборці Тимощенко і Пермикіна виграли "бронзу" у фіналі Кубка світу

Наступні етапи змагань міжнародного проекту "Глобал лазер-ран сіті тур у містах України" відбудуться нинішнього року у Дніпрі (8 вересня) та Харкові (23 вересня).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-