Раванеллі в «Арсеналі»: піар чи прорив?

Раванеллі в «Арсеналі»: піар чи прорив?

Аналітика
Укрінформ
Хто такий новий тренер київського клубу і що його чекає в УПЛ.

Новачок УПЛ – «Арсенал-Київ» уклав контракт з італійським тренером Фабріціо Раванеллі. Нападником Раванеллі був чудовим, а от який з нього тренер важко сказати. Досвіду у нього мало, та і той негативний. Наразі зрозуміло лише те, що столичний клуб гучно нагадав про себе ЗМІ, результат на футбольному полі стане зрозумілим лише за кілька місяців.

Читайте також: Фабріціо Раванеллі – головний тренер «Арсенал-Київ»

Раванеллі – нападник

Фабріціо Раванеллі – один з найкращих нападників італійського та європейського футболу 90-х. Він рано посивів, за що отримав від тіффозі прізвиська «Срібний Лис» і «Біле Перо». Його головні чесноти як форварда – націленість на ворота, унікальне гольове чуття, вміння витискати максимум з моментів і просто диво-голи. Його зоряні часи припали на «Ювентус» 1992-96 років, з яким він виграв Лігу чемпіонів, Кубок УЄФА, чемпіонат та Кубок Італії. Раванеллі став ідеальним партнером для геніальних Віаллі та Роберто Баджо, а його голи принесли «Юве» безліч перемог.

В 1996 році Фабріціо переїхав в Англію, де провів два неоднозначні сезони за «Мідлсбро». Раванеллі забагато хотів від своїх посередніх партнерів, а ті ображались на його індивідуалізм. Цілком пристойний футбол Раванеллі продемонстрував також в «Марселі», «Лаціо» і «Дербі», але повернутися на зірковий рівень вже не міг. Завершив кар’єру гравця в рідній «Перуджі», в якій власне він і починав.  

Читайте також: Раванеллі прилетів до України підписати контракт з «Арсенал-Київ»

Раванеллі – тренер

У якості головного тренера італієць пропрацював менше п’яти місяців. В 2013 році він несподівано очолив французький «Аяччо», з яким зіграв 12 матчів. Одна перемога, чотири нічиї, сім поразок – після такого результату Раванеллі звільнили. За словами Фабріціо, він визнає свої помилки в «Аяччо», але додає, що його роботі тоді дуже завадили травми ключових гравців.

Після невдалого досвіду з «Аяччо» Раванеллі так і не отримав другого шансу. Пропозиції від маленьких клубів другого та третього дивізіону Італії він не розглядав. А його бажання спробувати себе тренером в Англії не знайшов підтримки вже у самих роботодавців. Скажімо, в «Мідлсбро» його вдруге не покликали. Хоч Фабріціо і наполегливо напрошувався. Усе чим Раванеллі займався останні чотири роки – працював експертом на телебаченні.

Читайте також: Раванеллі: Мета київського "Арсенала" - закріпитися в УПЛ

Що його чекає в «Арсенал-Київ»?

Наразі Раванеллі з великим ентузіазмом сприйняв свою нову роботу в Україні. Каже, що прагне досягти великих результатів  і сподівається, що працюватиме зі справжніми професіоналами. Італієць гратиме в атакуючу модель 4-3-3 і це буде дуже цікаво. Принаймні для прісного футболу УПЛ, спроба зробити акцент на атаці – це дійсно прорив.

В «Арсенал» Раванеллі привіз трьох своїх помічників – першого асистента, тренера з фізпідготовки і тренера воротарів. Одразу видно, що італієць спробує з перших занять перебудувати роботу на власне бачення. Сподіваємось, незабаром в команді з’являться і цікаві новачки. І не лише українські, а можливо і балканські, і навіть італійські. 

Президент клубу – хорват Івіца Пірич не приховує, що «Арсенал» після гучного тренерського призначення націлений виховувати у себе таланти європейського рівня. Паралельно з цим перед командою ставитимуть і турнірні цілі (наприклад, пробитися в Лігу Європи), тож за роботою та успіхами Раванеллі в Україні буде цікаво спостерігати. Нудно точно не буде.  

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-