Расчупкін і Китиця виграли чемпіонат України з гірського бігу

Расчупкін і Китиця виграли чемпіонат України з гірського бігу

Укрінформ
Сергій Расчупкін та Олена Китиця виграли чемпіонат України з гірського бігу (вгору), який відбувся в минулі вихідні у Закарпатті.

Чемпіонат України з гірського бігу відбувся 16 червня в закарпатському селищі Воловець і зібрав рекордну кількість учасників для цієї дисципліни – 65. Про це повідомляє "Жорстка атлетика"

У категорії дорослі (як серед чоловіків, так і серед жінок) спортсмени змагалися на дистанції 12 км з набором висоти 1200 м.

У чоловіків у результаті запеклої боротьби перемогу вирвав представник Закарпатської області Сергій Расчупкін (58:33). Друге місце виборов Анатолій Бондаренко (59:17) з Дніпропетровщини. Третім став киянин Сергій Попов (1:03:37), який тижнем раніше фінішував третім на марафоні у Каунасі, не припиняючи дивувати усіх шаленою кількістю стартів.

У жінок перемогу святкувала Олена Китиця з Житомирщини з результатом 1:10:49. Друге і третє місця п’єдесталу розподілили між собою представниці Рівненської області – Катерина Карманенко (1:11:20) та Віта Потерюк (1:11:34).

Читайте також: Українці вибороли “золото” у марш-кидку поранених ветеранів у Великій Британії

Зазначимо, що цей старт був відбірковим до чемпіонату світу з гірського бігу (вгору), який відбудеться 14-15 вересня у Андоррі (м. Канілло). За офіційними критеріями до складу команди потрапляють 1-3 місця чемпіонату України. У піренейських горах на учасників чекатиме також 12-кілометрова дистанція (11,933 км) та трохи більше 1000 м набору (1,028). При цьому стартуватимуть спортсмени на висоті 1515 м над рівнем моря, а святкуватимуть фініш на висоті 2430 м.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-