Шевченко, Холодницький і Баранка застерегли футболістів від договірних матчів

Шевченко, Холодницький і Баранка застерегли футболістів від договірних матчів

Укрінформ
Головний тренер національної збірної України з футболу Андрій Шевченко, перший віце-президент ФФУ Назар Холодницький та голова Комітету з етики та чесної гри ФФУ Франческо Баранка звернулися до молодих футболістів.

Фахівці у своєму зверненні до молодих українських футболістів закликали їх не ризикувати своєю кар’єрою та не брати участі в договірних матчах. Андрій Шевченко, зокрема, зазначив, що футболісти, заплямовані договірними поєдинками, не викликатимуться до національної збірної.

"У зв’язку із ситуацією, що склалася в Україні навколо проблеми договірних матчів, звертаюся до молодих футболістів нашої країни. Спільно з Федерацією футболу України ми погодили чітку позицію, і я закликаю вас: друзі, якщо вам пропонують взяти участь у договірних матчах, подумайте про можливі негативні наслідки. Погоджуючись на це, ви ставите під удар усю подальшу вашу кар’єру, адже футболісти, заплямовані договірними поєдинками, не будуть викликатися до національної збірної", - цитує Шевченка прес-служба ФФУ.

Назар Холодницький закликав молодих футболістів задуматися над участю в договірних матчах перед тим, як ризикувати своєю кар’єрою і своїм майбутнім заради легких грошей.

"Як перший віце-президент ФФУ й відповідальний за боротьбу з корупцією у футболі, підтверджую наявність залізної волі й рішучості Федерації футболу України у вирішенні цієї проблеми. Останні події, а саме - проведена спецоперація проти організаторів та учасників договірних матчів, це чітко підтверджують. Підкреслюю, що часи "договорняків", часи продажу матчів минули. Задумайтеся над цим перед тим, як ризикувати своєю кар’єрою і своїм майбутнім заради легких грошей", - закликав Холодницький.

Читайте також: Грімм: Є проблема з поведінкою українських вболівальників - піротехніка

Франческо Баранка зауважив, що проведена недавно спецоперація є лише початком повномасштабної боротьби з договірними матчами в Україні.

"Зараз дуже важливий момент для всього українського футболу. Проведена спецоперація є лише початком повномасштабної боротьби з договірними матчами в Україні, і це чіткий меседж, що адресується також усім молодим футболістам. За гроші, за хабар ви ставите під загрозу свою кар’єру та, зокрема, ризикуєте втратити шанс на виклик до національної збірної, а це є мрією для кожного футболіста. Я радий, що така важлива особа, як Андрій Шевченко, виступає в цій боротьбі на нашому боці, і кожен, а особливо молоді гравці, має зрозуміти, що це кінець договірних матчів", - наголосив Баранка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-