У Сумах пройдуть всеукраїнські змагання з дрег-рейсингу

У Сумах пройдуть всеукраїнські змагання з дрег-рейсингу

Укрінформ
Всеукраїнські змагання з дрег-рейсингу - гонки по прямій на чверть милі з максимальним прискоренням - пройдуть 16 червня у Сумах. 

Про це у вівторок, 12 червня, під час брифінгу повідомив начальник управління молоді та спорту Сумської ОДА Дмитро Лантушенко.

"Сумщина традиційно протягом багатьох років є одним із центрів розвитку дрег-рейсингу. Цього року у Сумах ми відкриваємо всеукраїнські змагання. Крім визначення переможців змагань, ще буде названо найяскравішого учасника, який отримає Кубок голови Сумської облдержадміністрації", - зазначив посадовець.

За його словами, у змаганнях, які пройдуть на території злітної смуги "Аеропорт Суми", за перемогу сперечатимуться до 50 найтитулованіших пілотів з усієї України на болідах, потужність деяких перевищує 1000 кінських сил.

Як повідомив на брифінгу президент Федерації автоспорту Сумщини Вадим Лисий, крім, власне, змагань на сумчан чекає виставка ретроавтомобілів, лаунж-зона, розіграші подарунків від спонсорів змагань, у тому числі можливість стати пасажиром дріфт-таксі тощо. Також, якщо дозволятимуть погодні умови, для глядачів заплановано політ на повітряній кулі.

"Відкриття змагань о 12.00. Це будуть видовища для всієї родини, не тільки для чоловіків. Змагання є безкоштовними для дітей та учасників бойових дій", - повідомив Лисий.

Читайте також: Автоспорт: наймолодшим чемпіоном України став 8-річний картингіст з Києва

Дрег-рейсинг – це гонка по прямій на чверть милі (402 метри) з максимальним прискоренням. У заїзді стартують два автомобілі або мотоцикли, переможець визначається за олімпійською системою, тобто на вибування. Для того, щоб зрівняти початкові шанси учасників, встановлена класифікація за типами приводів та об’єму двигуна транспортного засобу. Змагання такого роду користуються неабиякою популярністю та збирають велику кількість учасників і глядачів в усьому світі.

Фото: dancor.sumy.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-