Рафаель Надаль: Ролан Гаррос - найважливіший турнір для мене в сезоні

Рафаель Надаль: Ролан Гаррос - найважливіший турнір для мене в сезоні

Відео
Укрінформ
Перша "ракетка" світу іспанський тенісист Рафаель Надаль поділився емоціями після перемоги над Домініком Тімом у фіналі турніру Ролан Гаррос в Парижі.

Рафаель Надаль, зокрема, зазначив, що Ролан Гаррос – найважливіший турнір для нього в сезоні й здобута 11-та перемога в Парижі додає йому впевненості продовжувати грати у свої 32 роки.

"Коли я повертався в тур у квітні у мене було багато проблем і багато сумнівів. І під час Кубка Девіса, і під час Монте-Карло. Ще на старті сезону у мене були чудові шанси поборотися за титул у Мельбурні, але через травму мені довелося вибути з боротьби на Australian Open. Тому повернутися на корти і отримати можливість виграти в Монте-Карло, Барселоні, Римі та, особливо, в Парижі, - це все дуже емоційно для мене. Складно описати ті хвилину-дві, мої емоції, коли мені вручили кубок і публіка аплодувала.

Якби сім-вісім років тому мені б сказали, що я знову отримаю цей трофей, я б сказав, що це неможливо. Мені вже 32 роки. Час йде, годинник цокає. Я не сильно переживаю через своє майбутнє. Я завжди це повторюю: "Теніс - важлива частина мого життя, але не все в ній". Я просто насолоджуватимуся, продовжуватиму грати, поки мені дозволяє мій організм, адже гра все ще приносить мені величезне щастя.

Зараз я не думаю про рейтинг, але я буду першим ще якийсь час. Для мене важливіше, що цей кубок знову у мене. Це багато значить, Ролан Гаррос - найважливіший турнір для мене в сезоні. Але теніс - це не тільки турніри серії Grand Slam. І перемога тут після такого грунтового сезону, який у мене був, додає мені впевненості продовжувати грати.

Звичайно, одного разу я б хотів отримати 20 титулів на мейджорах, як у Роджера Федерера, або навіть більше. Безумовно, у мене є такі амбіції. Але, якщо чесно, про це я зараз не думаю. Зараз я радію, що виграв такий важливий титул. Я поповнив свою колекцію. 17 - це приголомшливе число. Я відчуваю себе великим щасливчиком, що такі речі зі мною відбуваються. Але це не означає, що я не продовжуватиму боротися і за інші титули, Grand Slam, Мастерс, серії АТР 500, 250. Я граю заради свого щастя і вже знаю, що у мене блискуча кар'єра", - цитує Надаля БТУ.

Читайте також: Надаль став 11-разовим переможцем Ролан Гаррос

Нагадаємо, перемогою першої "ракетки" світу іспанця Рафаеля Надаля завершився у Парижі 117-й Відкритий чемпіонат Франції з тенісу Ролан Гаррос (загальний призовий фонд - €39,2 млн). Вирішальний поєдинок у чоловічому одиночному розряді другого у сезоні турніру серії Grand Slam у неділю, 10 червня, Надаль виграв у австрійця Домініка Тіма з рахунком 6:4, 6:3, 6:2. Загалом на рахунку Надаля 17 виграних турнірів серії Grand Slam і 11 – на Ролан Гаррос у Парижі.

Відео всіх 11 перемог Надаля у Парижі:

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-