Санітра: Нікому не гарантую місця в збірній з біатлону, його потрібно заробити

Санітра: Нікому не гарантую місця в збірній з біатлону, його потрібно заробити

Фото
Укрінформ
Старший тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра прокоментував початок першого збору національної команди та окреслив плани на майбутнє.

Юрай Санітра, зокрема, зазначив, що в Буковелі чудові умови, приїхали всі біатлоністи, але нікому не гарантоване стабільне місце в збірній – його потрібно заробити.

"Я приємно здивований хорошими умовами, які тут є для підготовки спортсменів. Якщо ще в Буковелі буде побудований і біатлонний стадіон, то буде взагалі чудово. Сюди приїхали всі спортсмени, які потрапили до команди. Це досвідчені Дмитро Підручний, Сергій Семенов і Артем Прима, молодші Артем Тищенко та Руслан Ткаленко, у яких є досвід виступу в першій команді, а також біатлоністи з команди В і юніори - Віталій Труш, Андрій Доценко, Антон Дудченко, Тарас Лесюк та Богдан Цимбал. Ми розпочинаємо системну підготовку до Олімпійських ігор в Пекіні. Я нікому не гарантую стабільного місця в збірній, тому його потрібно заробити. Приїхали сюди і тренери Олексій Кравченко та Ігор Ященко, а також масажист Сергій Іванченко. На жаль, ми все ще чекаємо на призначення лікаря команди. На другий збір команди, в Раубічі, до нас приїде ще тренер Роман Прима.

Всі члени збірної України тренуватимуться разом, але для когось робитимемо індивідуальну програму. Зокрема, більше інших контролюватимемо підготовку Сергія Семенова. Я хочу, щоб всі, хто працюватимуть зі мною, знали правила, яких слід дотримуватися. Я велику увагу приділятиму дисципліні в команді.

Що стосується конкретно цього збору, то оскільки тут ми не зможемо стріляти, то замінимо це роботою на стрілецькому тренажері. Я хочу індивідуально поговорити з хлопцями з методики і техніки стрільби. Ну а основні тренування будуть спрямовані на підвищення витривалості - це і велосипед, і ролери, і крос-походи. Крім того, тут є велике озеро, де можна займатися веслуванням і плаванням", - цитує Санітру biathlon.com.ua.  

Читайте також: Біатлон: 10 спортсменів увійшли до складу збірної України на сезон-2018/19

Нагадаємо, 28 травня чоловіча збірна України з біатлону розпочала в Буковелі свій перший збір міжсезоння. У зборі беруть участь 10 спортсменів, троє тренерів і масажист. Підготовка проходитиме за системою "3 тренувальних дня + 1 вихідний" і триватиме до 10 червня. Жіноча збірна України з біатлону в цей час проводить тренувальний збір у Чернігові.

Фото: biathlon.com.ua 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-