Прикордонники оформили понад 300 тисяч туристів на київський фінал Ліги чемпіонів

Прикордонники оформили понад 300 тисяч туристів на київський фінал Ліги чемпіонів

Укрінформ
У період проведення у Києві фінала Ліги чемпіонів УЄФА "Реал" - "Ліверпуль", з 21 по 26 травня, українські прикордонники у пунктах пропуску оформили понад 300 тисяч іноземних громадян.

Про це під час прес-конференції в Укрінформ повідомив перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк, передає кореспондент агентства.

За його словами, оформлення уболівальників проходило в основному в столичних аеропортах "Бориспіль", який витримав найбільше навантаження, та "Жуляни", де з 21 по 26 травня, зокрема, державний кордон перетнули 15 тисяч пасажирів.

Читайте також: У день фіналу Ліги чемпіонів аеропорт "Бориспіль" прийняв рекордну кількість пасажирів

"Окрім того, прикордонники оформили на кордоні з країнами Європейського Союзу близько 300 тисяч громадян, які прибували на автомобільному транспорті. Чимало уболівальників "Ліверпуля" прямували автобусами. Мабуть, вперше до Києва завітали численні гості з тих країн світу, які дуже рідко відвідують Україну, - Еквадор, приміром, Венесуела, Колумбія, Гана", - сказав Серватюк.

Він також повідомив, що деякі іноземні громадяни були не обізнаними з українським законодавством і приїзждали без віз.

"У кожному з таких випадків ми брали на себе відповідальність і як виняток йшли їм назустріч за наявністю необхідних документів та зворотніх квитків", - додав перший заступник голови ДПСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-