Футбол: Україна зберегла 8-е місце в клубному рейтингу асоціацій УЄФА

Футбол: Україна зберегла 8-е місце в клубному рейтингу асоціацій УЄФА

Укрінформ
Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) підтвердив рейтинги клубів і національних асоціацій за підсумками сезону-2017/18.

Україна зберегла 8-у позицію в клубному рейтингу УЄФА для національних асоціацій. Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Іспанія лідирує в цьому рейтингу шостий сезон поспіль, Англія та Італія піднялися на сходинку вище, а Німеччина опустилася з другого місця на четверте. Решта асоціації в топ-10 зберегли свої позиції. Багато в чому завдяки виходу "Зальцбурга" в півфінал Ліги Європи, Австрія стрибнула на 11-е місце.

Клубний рейтинг УЄФА для національних асоціацій:
1. Іспанія (1 у сезоні-2016/17)
2. Англія (3)
3. Італія (4)
4. Німеччина (2)
5. Франція (5)
6. Росія (6)
7. Португалія (7)
8. Україна (8)
9. Бельгія (9)
10. Туреччина (10)
11. Австрія (15)
12. Швейцарія (12)

Зазначимо, що цей рейтинг використовується при відборі команд до Ліги чемпіонів і Ліги Європи. Від нього залежить, скільки учасників буде від кожної країни і з якої стадії вони почнуть виступи. Також рейтинги за підсумками сезону-2017/18 визначають, скільки прямих путівок до групового етапу Ліги чемпіонів-2019/20 отримають топ-асоціації. У Іспанії, Англії, Італії та Німеччини по чотири місця; у Франції і Росії - по два; у Португалії, України, Бельгії та Туреччини - по одному.

На груповому етапі Ліги Європи гарантовано виступлять по два клуби від Іспанії, Англії, Італії, Німеччини та Франції. По одній команді делегують Україна, Португалія, Бельгія, Австрія, Швейцарія та Росія. Тобто зміна в порівнянні з сезоном-2018/19 лише одна - місце Чехії посіла Австрія.

Читайте також: Машина «Реал» і сльози «Ліверпуля»

У рейтингу клубних коефіцієнтів УЄФА, як і очікувалося, мадридський "Реал" зберіг першу сходинку п'ятий рік поспіль, а ось серед найближчих переслідувачів відбулися перестановки. За рахунок перемоги в Лізі Європи "Атлетико" піднявся на дві позиції і йде другим. Завдяки цьому вперше два верхні рядки в рейтингу посіли клуби з одного міста. "Баварія" і "Барселона" втратили по одній позиції. "Манчестер Сіті", лідер за рейтингом серед англійських клубів, вперше увійшов до топ-10. "Ліверпуль" піднявся на 12 сходинок і посідає 22 місце.

Рейтинг клубних коефіцієнтів УЄФА:
1. "Реал" (ESP, 1 у сезоні-2019/17)
2. "Атлетіко" (ESP, 4)
3. "Баварія" (GER, 2)
4. "Барселона" (ESP, 3)
5. "Ювентус" (ITA, 5)
6. "Севілья" (ESP, 8)
7. "Парі Сен-Жермен" (FRA, 6)
8. "Манчестер Сіті" (ENG, 12)
9. "Арсенал" (ENG, 11)
10. "Боруссія Дортмунд" (GER, 7)

У рейтингу клубів донецький "Шахтар" за сезон набрав 19 очок, що дозволило йому розташуватися між "Челсі" (82) і "Бенфікою" (80) на 14-му місці.

Читайте також: Визначилися 26 учасників групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА сезону-2018/19

"Динамо" за сезон отримало 12 очок і посіло 23-е місце разом з "Ліверпулем" і "Шальке", у яких також по 62 пункти. У луганської "Зорі" в цьому сезоні плюс 4 очки і 9 загальних. Також в нинішньому сезоні 1,5 очка заробила "Олександрія" та 1 очко донецький "Олімпік".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-