Футбольний арбітр Яна Адамкова та її київська мрія

Футбольний арбітр Яна Адамкова та її київська мрія

Укрінформ
Сьогодні у Києві на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського у фіналі жіночої Ліги чемпіонів УЄФА зіграють німецький "Вольфсбург" та французький "Ліон", а судитиме матч 40-річна уродженка чеського міста Оломоуц Яна Адамкова.

Пані Адамкова вважає своє призначення "найважливішим" у її суддівській кар'єрі, повідомляє офіційний сайт УЄФА. 

"Це просто фантастика! Найважливіший матч у моїй суддівській кар'єрі... Усі арбітри працюють у поті чола, аби отримати таке призначення", - сказала Адамкова, яка отримала міжнародну категорію 2007 року, а минулого літа працювала на фінальній стадії жіночого Євро в Нідерландах.

Адамкова прекрасно знає, що сьогодні відчуватимуть футболістки обох команд, адже сама грала на позиції півзахисниці за збірну Чехії, поки не стала арбітром у 2002 році. "Якщо ти грала сама, це значно допомагає справі. Ти краще розумієш гру з точки зору футболістки", - каже вона.

"Я стала суддею після того, як почула, що в Чехії набирають жінок-арбітрів і розглядають можливість перекваліфікації футболісток в арбітрів, - зізналася Адамкова. - Я вирішила спробувати і зрозуміла, що це заняття мені до душі".

Одним з головних якостей успішного суддівства Яна Адамкова вважає вміння управляти людьми. "Щоб впоратися з гравцями, необхідно бути сильною особистістю, - підкреслює вона. - Гравці мають прийняти тебе, і коли це відбувається, "співпрацювати" на полы стає набагато простіше".

Після фіналу у Києві Адамкова в серпні відправиться на жіночий молодіжний чемпіонат світу у Франції, але поки все думки виключно про "Вольфсбург" та "Ліон".

"Хоча ти гранично сконцентрована, шикуючись разом з командами перед матчем,  відчуваєш особливі емоції, - підкреслила Адамкова. - Таке трапляється раз у житті, і я хочу отримати задоволення від цього матчу".

Читайте також: Київ сьогодні приймає фінал жіночої Ліги чемпіонів УЄФА "Вольфсбург" - "Ліон"

Допомагати Адамковій судити фінал будуть Шіан Мессі (Англія) і Саня Роджак-Каршіи (Хорватія). Четвертий суддя - Катерина Монзуль, резервний помічник арбітра Марина Стрілецька (обидві - Україна).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-