Голова Представництва ЄС в Україні відкрив дитячий футбольний фестиваль на Київщині

Голова Представництва ЄС в Україні відкрив дитячий футбольний фестиваль на Київщині

Відео
Укрінформ
Голова Представництва Європейського Союзу в Україні, посол Хюг Мінгареллі, урочисто відкрив дитячий фестиваль "Відкриті уроки футболу", який проходив 21 травня у м. Вишневе Київської області.

Хюг Мінгареллі привітав 200 дітей-учасників футбольного фестивалю, половина з яких переселенці.

"Цей фестиваль – частина підтримки сходу України, де досі відбувається конфлікт. Багатьом з вас довелося поїхати, змінити звичний спосіб життя, школу, друзів. ЄС прагне відновити мир не тільки в Україні, а й ваших серцях. Ви заслуговуєте почуватися захищеними, мати можливість навчатися та грати", − цитує Мінгареллі OFFS.

Тисячі дітей покинули свої домівки на сході і півдні України. Аби допомогти їм адаптуватися і подружитися з однолітками з приймаючих громад, Федерація футболу України за фінансової підтримки Європейського Cоюзу проводять Open Fun Football Schools (OFFS) – "Відкриті уроки футболу" по всій Україні.

Читайте також: Футбол: Ізраїль, Греція та Словенія візьмуть участь у турнірі пам’яті Лобановського

Упродовж квітня-травня 2018 року фестивалі об’єднали більше 4 тисяч хлопчиків та дівчат у Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській та Київській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-