Європейські фанати з ID-картками і без паспортів не зможуть потрапити в Україну

Європейські фанати з ID-картками і без паспортів не зможуть потрапити в Україну

Укрінформ
Футбольні вболівальники з країн Європейського Союзу не зможуть потрапити на територію України за відсутності у них паспортів, ID-картки не дозволяють це зробити.

На цьому наголосив менеджер з транспорту та мобільності під час проведення фінальних матчів чоловічої та жіночої команд фіналів Ліги чемпіонів УЄФА сезону 2017/2018 в Києві Сергій Хижняк на брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не дивлячись на те, що громадяни ЄС в'їжджають в Україну без віз, їм необхідно мати з собою паспорт. Вони звикли подорожувати в рамках Шенгенської зони і ЄС за ID-картками. Але цей документ не годиться для в'їзду на територію України, тому ті вболівальники, які прилетять з ID-картками, на жаль, не зможуть потрапити на футбол", - сказав Хижняк.

За його словами, аеропорт "Бориспіль" організовує для таких фанатів невелику "фан-зону" в своєму терміналі, з екраном і з трансляцією матчу, щоб "підсолодити пігулку".

Водночас Хижняк зазначив, що можуть траплятися випадки, коли пасажир загубив свій паспорт. "Тому в аеропорту будуть присутні представники консульств, які одразу на місці зможуть видавати довідку про повернення, це такий документ, для того, щоб усі вболівальники мали можливість повернутися до себе додому", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, фінал чоловічої Ліги чемпіонів УЄФА пройде 26 травня в Києві на НСК "Олімпійський".

Читайте також: У КМДА розповіли про сюрпризи для вболівальників Ліги чемпіонів

Вирішальний поєдинок жіночої Ліги чемпіонів пройде у Києві 24 травня на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського.

Офіційну фан-зону під назвою "Селище чемпіона" облаштовують на Хрещатику (від ЦУМу до вулиці Городецького). Вона вміщатиме до 20 тисяч осіб щодня. Тут проводитимуться всі заходи від УЄФА. Можна буде зайти навіть до музею Ліги чемпіонів, а 25 травня відбудеться "матч зірок".

Одноденну фан-зону хочуть облаштувати і на Контрактовій площі. Ще дві фан-зони для вболівальників команд, які зійдуться у фінальному поєдинку, розмістять у парку Шевченка і на майданчику перед Палацом "Україна".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-