У Києві відбувся велопарад, присвячений всеукраїнському Велодню

У Києві відбувся велопарад, присвячений всеукраїнському Велодню

Фото
Укрінформ
Відкрив велопарад мер Києва Віталій Кличко.

У Києві сьогодні, 19 травня, відбувся велопарад, присвячений всеукраїнському Велодню. Про це повідомляє Укрінформ.

До 10:00 ранку колони з'їхалися на Європейську площу з усіх районів міста, а о 10:30 відбувся традиційний флешмоб - учасники акції підняли велосипеди над собою. Цей своєрідний знак поваги велосипеду зафіксували на груповому фото, після чого і відбувся сам велопарад.

Всеукраїнська акція "Велодень" у Києві / Фото: Шамкін Данііл та Скакодуб Андрій, Укрінформ

Мер Києва Віталій Кличко також взяв участь у Велодні і дав старт велопараду. «Мені приємно бачити тут тисячі киян, для яких велосипед – це спосіб життя! І радий, що вже за традицією маю честь разом з вами брати участь у Велодні та дати старт велопараду», – заявив мер.

Читайте також: Кличко пояснив, чому в Києві підняли плату за проїзд

Після спілкування з велосипедистами та пресою, мер Києва попрямував до оновленого Київського велотреку, де привітав учасників змагань «Кубок Відкриття сезону-2018», який відбувається вдруге після відкриття оновленого велотреку.

У "Кубку Відкриття сезону" змагатимуться близько 160 спортсменів з України, а також команди з Білорусі та Польщі. Відбудуться і дитячі змагання – вже серед вихованців школи велотреку. У вересні на оновленому Київському велотреку відбудуться перші міжнародні змагання, результати яких враховуватимуться у світовому рейтингу спортсменів.

Читайте також: У Вінниці відбудеться "Велопарад ДідоМорозів"

Мета акції - популяризувати екологічний двоколісний транспорт серед киян. Організатори розраховують на участь в акції шести-семи тисяч киян.

Нагадаємо, що це вже 12-й велопарад в Києві, яким відзначають Велодень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-