Аваков: Підрозділи МВС готові до забезпечення безпеки на фіналі Ліги чемпіонів УЄФА

Аваков: Підрозділи МВС готові до забезпечення безпеки на фіналі Ліги чемпіонів УЄФА

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запевнив послів Іспанії та Великої Британії в Україні Сільвію Кортес Мартін та Джудіт Гоф у готовності правоохоронців до забезпечення безпеки під час фіналу Ліги чемпіонів.

Про це йшлося під час зустрічі глави МВС з послами країн-учасників фіналу Ліги чемпіонів УЄФА, інформує прес-служба відомства. 

«Підрозділи МВС повністю готові до забезпечення публічної безпеки під час фінального матчу Ліги чемпіонів. Ми залучаємо близько 12 тисяч правоохоронців. З них – 6 тисяч поліцейських, 3 тисячі нацгвардійців, тисяча прикордонників та інші підрозділи. Переконаний, що мобілізовані нами сили забезпечать належний рівень безпеки та порядку», – підкреслив міністр.

Він також зазначив, що вже пройшли масштабні правоохоронні навчання на основних локаціях, зокрема в аеропорту “Бориспіль” та стадіоні «Олімпійський».

«Ми відпрацювали алгоритми дій при найбільш ймовірних сценаріях розвитку подій, зокрема механізми міжвідомчої взаємодії, провели навчання ситуаційних центрів», – додав Аваков.

Глава МВС підкреслив, що для координації дій створено штаб на чолі з першим заступником міністра.

Читайте також: Правоохоронці провели тренування на НСК "Олімпійський"

У свою чергу перший заступник глави МВС Сергій Яровий нагадав, що у правоохоронних органів впроваджено нові підходи до роботи під час масових заходів.

«Вже рік ми використовуємо скандинавський досвід забезпечення правопорядку, залучаємо фахівців з Консультативної місії ЄС. У центрі нашої роботи стоїть превенція негативних ситуацій. Для цього створено антиконфліктні поліцейські групи, які продемонстрували свою ефективність під час масових заходів другого травня в Одесі», – сказав він.

Перший заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін запевнив, що до забезпечення порядку будуть залучені спеціалісти всіх підрозділів.

«Будуть задіяні усі підрозділи Національної поліції – від вибухотехнічної служби до поліцейських-кавалеристів, кінологів, патрульних та підрозділів тактично-оперативного реагування. Поліція робитиме усе, аби унеможливити пронесення будь-яких небезпечних предметів чи речовин на стадіон та у місця масового скупчення громадян», - додав він.

Посол Великої Британії в Україні сказала, що впевнена у роботі органів системи МВС.

«Ми знаємо, що у українських правоохоронних органів є великий досвід роботи на масових заходах. Більшість фанів будуть вести себе спокійно, проте можуть бути порушення безпеки. Вже на початку наступного тижня для допомоги долучаться поліцейські Великої Британії», - додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, фінал чоловічої Ліги чемпіонів УЄФА пройде 26 травня в Києві на НСК "Олімпійський". У ньому зійдуться мадридський клуб "Реал" і англійський "Ліверпуль". Вирішальний поєдинок жіночої Ліги чемпіонів пройде у Києві 24 травня на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського.

Читайте також: Став відомий графік Фестивалю чемпіонів у Києві та схема пішохідної зони

Офіційну фан-зону під назвою "Селище чемпіона" облаштовують на Хрещатику (від ЦУМу до вулиці Городецького). Вона вміщатиме до 20 тисяч осіб щодня. Одноденну фан-зону хочуть облаштувати і на Контрактовій площі. Ще дві фан-зони для вболівальників команд, які зійдуться у фінальному поєдинку, розмістять в парку Шевченка і на майданчику перед Палацом "Україна".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-