Паулу Фонсека: Були інші пропозиції, але вирішив продовжити

Паулу Фонсека: Були інші пропозиції, але вирішив продовжити "проект" у "Шахтарі"

Укрінформ
Головний тренер донецького футбольного клубу "Шахтар" Паулу Фонсека прокоментував підписання нового контракту з клубом.  

Паулу Фонсека, зокрема, зазначив, що мав пропозиції від закордонних клубів, але обрав саме "Шахтар", тому що відчув підтримку президента клубу, співробітників, футболістів, уболівальників, і це стало вирішальним моментом.

"Контракт розрахований на два роки. Мені дуже подобається бути в "Шахтарі". Я залишаюся мотивованим. Ви знаєте, що у мене чудові стосунки з клубом і людьми, які в ньому працюють. Президент клубу розуміє мою роботу, у нас чудові стосунки, тому знайти компроміс було дуже легко. Продовжимо роботу, яку почали два сезони тому.

За два сезони ми виграли в Україні практично все. У цьому році також провели чудову кампанію в Лізі чемпіонів, що додало мені певної популярності за кордоном. Правда в тому, що надійшли інші пропозиції, які змусили мене оцінювати ситуацію. І в той же час я завжди розумів, що хочу продовжувати цей проект - працювати в клубі, який чудово мене прийняв. Прекрасно почуваюся в цій країні, мене тут поважають. У мене особливі відносини з усіма людьми, і зрозуміло, що я хотів і далі працювати тут. При цьому у мене є свої амбіції. Я повинен був добре обміркувати, що буде краще для моєї кар'єри, і зрозумів, що на даний момент це - залишитися тут і продовжити роботу, розпочату два роки тому.

Зрозуміло, що президент клубу завжди має певний вплив. Його бажання залишити мене тут дуже подіяло на моє фінальне рішення. Є одна річ, яка для мене є найважливішою: я повинен відчувати, що люди хочуть бачити мене тут. І я відчув це з боку президента. Це дійсно дуже важливо і було вирішальним. Відчуваю себе потрібним і хочу бути там, де люди вірять в мою роботу", - цитує Фонсеку офіційний сайт ФК "Шахтар".

Також Паулу Фонсека окреслив цілі "Шахтаря" на наступні два роки.

"Коли перемагаєш, причому красиво, як це зробили ми, очікування на наступні сезони все вище. Наші цілі будуть тими ж - виграти внутрішні турніри і пройти якомога далі в Лізі чемпіонів. Ми будемо йти цим шляхом. Важливо зрозуміти, що Ліга чемпіонів - дуже складне змагання, де ми боремося з кращими командами Європи, але там може статися все. І раз я тут душею і тілом, значить, я вірю в те, що ми зможемо знову провести там чудову кампанію. Чесно кажучи, я дуже мотивований в цьому відношенні. Але в будь-якому випадку наші головні цілі - внутрішні турніри. Ми хочемо стати чемпіонами і в наступному році", - зазначив Фонсека.

Читайте також: Паулу Фонсека підписав новий контракт з «Шахтарем»

Нагадаємо, 17 травня головний тренер донецького футбольного клубу "Шахтар" Паулу Фонсека підписав с клубом новий контракт на 2 роки. Португальський фахівець очолив "Шахтар" у червні 2016 року. За два сезони "оранжево-чорні" під його керівництвом здобули п'ять трофеїв: двічі стали чемпіонами України (2017, 2018), двічі завоювали Кубок України (2017, 2018) і є володарями Суперкубка України (2017). Крім того, в останньому розіграші Ліги чемпіонів УЄФА "Шахтар" дійшов до 1/8 фіналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-