"Шахтар" звернувся до комітету з етики через події навколо матчу з "Вересом"

Укрінформ
Донецький футбольний клуб "Шахтар" звернувся до комітету з етики через незрозумілі події навколо матчу з рівненським "Вересом".

Про це повідомив начальник юридичної служби "Шахтаря" Андрій Харитончук в ефірі програми "Футбол NEWS".

"Історія з отруєнням футболістів "Вереса" нам бачиться вельми нелогічною і не правдивою, є багато питань. Чому футболісти, які були нездорові, раптом вийшли на матч і провели всі 90 хвилин на полі? Чому "Верес", достовірно розуміючи, що Прем'єр-ліга не бачить форс-мажорів у хворобі 9 футболістів, вирішив не проводити матч і відправитися назад до Винників? На які вигоди сподівалося керівництво "Вереса", що клуб заздалегідь згоден на технічну поразку? Це, як мінімум, не спортивно. Чому "Верес" у дипломатичному листуванні шантажував "Шахтар", що він перетворить кінцівку чемпіонату в юридичні війни?

У цій історії багато неясностей, тому ми направили заяви до комітету з етики та чесної гри з проханням провести детальне розслідування всіх обставин цього загадкового отруєння. Ми знаємо, що було, але не знаємо чому. Спілкуючись з усіма окремо, можна встановити істину, хто давав такі розпорядження. Якщо з'ясується якась вигода для команди, тут матиме місце корупція і вплив на результати матчів. Оцінку дасть Комітет з етики", - цитує Харитончука tribuna.com

Читайте також: Степаненко: Гравці "Вереса" стали жертвою афери, яка з тріском провалилася

Нагадаємо, рівненський футбольний клуб "Верес" приїхав на матч проти донецького "Шахтаря" до Харкова за день до зустрічі, але через деякий час повернувся до Винників на автобусі через отруєння 9 футболістів. Наступного дня команда знову прибула до Харкова, але вже чартером. Матч 31-туру УПЛ відбувся і закінчився перемогою "Шахтаря" з рахунком 1:0, а "гірники" достроково стали чемпіонами України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-