Новий виклик Василя Ломаченка

Новий виклик Василя Ломаченка

Аналітика
Укрінформ
Український боксер піднявся у нову вагу і одразу битиметься з «королем» дивізіону.

Василь Ломаченко (Україна) – Хорхе Лінарес (Венесуела). Бій за титул чемпіона світу в легкій вазі (до 61,2 кг) за версією WBA. 12 травня. Нью-Йорк. Арена Медісон Сквер Гарден. Пряма трансляція на телеканалі «Інтер» 13 травня о 03:30.

Читайте також: Букмекери назвали фаворита бою Ломаченко - Лінарес

Що значить цей бій для Ломаченка?

Будемо відвертими, у дивізіоні другої напівлегкої ваги Ломаченку стало нецікаво. Його останні перемоги над Ніколасом Волтерсом, Джейсоном Сосою, Мігелем Марріагою та Гільєрмо Рігондо здобути фактично у одні ворота. Побиті суперники просто відмовлялися продовжувати бій, знецінюючи успіх українця. Через це критики Василя не втомлювалися повторювати: українець переоцінений боксер, він не здатен знайти собі гідного суперника з високим рівнем опозиції.

Ці слова Ломаченка зачепили і він вирішив піднятись у легку вагу, а його команда доклала чималих зусиль аби домовитись про бій з фактично найсильнішим боксером у цьому дивізіоні – Хорхе Лінаресом. Поки промоутери домовлялися, боксери влаштували війну постів в Twitter. Лінарес обізвав Василя «дурником» і «вбивцею бургерів», натомість Ломаченко пообіцяв, що після бою з ним Хорхе прибере слово «король» зі свого нікнейму.   

Насправді, усі розуміють, що Ломаченку потрібен крутий виклик в кар’єрі. Йому вже 30 років, а ще жодного мегафайту на профі-рингу у нього не було. Мотивація та амбіції українця вимагають великої гучної перемоги. Такої аби ні у кого вже не виникало сумнівів щодо реального класу Ломаченка, та його місця у сучасному боксі. Крім цього, перемога над розкрученим Лінаресом в Нью-Йорку на легендарній Медісон Сквер Гарден – це крок до визнання в США і вагомий аргумент для нових контрактів з американським телебаченням.

Читайте також: Бокс: Ломаченко і Лінарес провели традиційну дуель поглядів перед боєм

Хто такий Лінарес?

Хорхе Лінарес сьогодні один з найкращих бійців професіонального боксу. Він пройшов тим же шляхом, що і Ломаченко. Почав з напівлегкої ваги і дійшов до легкої. Лінаресу 32 роки, у профі він з 2002 року, тож досвіду у нього куди більше. Втім, його головна перевага над Ломаченком – параметри. Венесуелець вищий, важчий і у нього більший розмах рук. Українець ще ніколи не бився з таким суперником у професіоналах.

Лінарес вже чотири роки царює у легкій вазі. Він переміг у 13 останніх поєдинках. Тобто психологічно він готовий до будь-кого і будь-чого. Йому все одно, що в Нью-Йорку Ломаченко матиме більше прихильників. Лінарес – прихильник атакуючого боксу, який любить бити серіями і ловити суперника на контратаках. А найголовніше, він ніколи не здається. Навіть поступаючись, венесуелець вперто йтиме вперед, поки рефері не зупинить бій. Такий собі самогубець у рукавичках.

Читайте також: Лінарес: Майки Гарсія більш небезпечний для мене, ніж Ломаченко

Що ми побачимо на рингу?

Експерти написали достатньо сценаріїв майбутнього бою. Провідна думка тут одна – як Лінарес збирається зупинити шалений натиск Василя, чи є у нього план? Так, Хорхе матиме перевагу у антропометрії, але українець до цього готовий. Усі його спаринги-партнери були на 15 кг більші. А що Лінарес збирається протиставити неймовірній спритності Ломаченка та його вбивчим закручуванням суперника? Унікальна рухливість українця доводила до відчаю вже не одного суперника.

В ніч з суботи на неділю ми отримаємо багато відповідей, а можливо і зробимо кілька відкриттів. Сподіваємось, ці відкриття будуть на користь Ломаченка, який хоч і уособлює ідеал сучасного боксера, але не зупиняється і продовжує вдосконалюватися. Не даремно батько, він же тренер Василя, і чути не хоче про будь-які корони на голові свого сина і ніколи не дає йому зупинятись.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-