В Україні започаткували новий вид спорту – текбол

В Україні започаткували новий вид спорту – текбол

Укрінформ
Новий спільний проект ФК «Шахтар» і ТМ Parimatch.

11 травня в Києві ФК «Шахтар» і ТМ Parimatch оголосили про старт спільного проекту з розвитку нового виду спорту – текболу. Про це повідомляє офіційний сайт «Шахтаря».

Текбол - абсолютно новий для України вид спорту. Це поєднання футболу і настільного тенісу. Його придумали в 2016 році і він вже встиг завоювати популярність у багатьох країнах світу. На презентацію запросили півзахисника «Шахтаря» Тараса Степаненка, а також нападника донецької команди Оларенважу Кайоде, які і розіграли першу партію за спеціальним столом - текбордом.

«Дуже хороший спорт навіть для професійного футболіста. У текболі можна і добре розім'ятися перед матчем, і зарядитися потрібними емоціями. Тут є спеціальний стіл, покриття якого забезпечує правильний відскік м'яча. Мені самому було цікаво спробувати зіграти. Якби у нас на базі з'явився такий стіл, думаю, черга бажаючих була б величезною», - розповів Тарас Степаненко.

Читайте також: Степаненко: Для "Шахтаря" матч із "Вересом" важливіший за фінал Кубка України

«Перший досвід у текболі я отримав в Іспанії. Радий, що він тепер розвивається і в Україні. Насправді чудова гра, яка з точки зору професійного футболіста допомагає розвивати реакцію та інші навички», - додав Кайоде.

Після імпровізованої партії за участю Тараса Степаненка та Оларенважу Кайоде свої сили спробували представники українських медіа, які провели турнір.

«Сьогодні у нас особливий день: ми стали свідками появи в Україні абсолютно нового виду спорту. Всі знають Неймара, Мессі, Роналдіньо і Фігу як професійних футболістів, але не всім відомо, що вони завзяті любителі текболу. Тепер же до світового тренду приєднався «Шахтар». Нехай цей неформальний турнір послужить успішним стартом для розвитку гри в Україні! Хочеться вірити, що вже в найближчому майбутньому професійні українські текболісти завоюють свої перші нагороди в цьому незвичайному виді спорту», - зазначив представник TM Parimatch Вадим Місюра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-