На

На "Московську шаблю" заявлені п’ятеро українських фехтувальниць

Укрінформ
До заявки на третій етап Гран-прі турніру "Московська шабля", який відбудеться в столиці Росії, потрапили п'ятеро українських спортсменок.

Жіночу збірну України з фехтування на шаблях на змаганнях у Москві представлятимуть п'ятеро українок з резервного складу команди. Про це повідомляє XSPORT.  

На офіційному сайті Міжнародної федерації фехтування (FIE) в заявці на турнір серії Гран-прі "Московська шабля" значаться Олександра Мамонтова, Олена Прокуда, Маргарита Смирнова, Марія Цимбота і Олена Вороніна.

Втім, наявність українок в заявці ще не гарантує їх участі в турнірі. Про це можна буде говорити лише після початку турніру, який проходитиме в Москві з 11 по 13 травня.

Зазначимо, що "Московську шаблю" пропустить лідер української збірної з фехтування на шаблях Ольга Харлан. Краща спортсменка України 2017 року вигравала цей турнір 4 рази в попередні роки (останній раз - в 2016-м). Крім того, триразова чемпіонка світу в особистій першості Ольга Харлан стала переможницею перших двох етапів серії Гран-прі (в Канкуні і в Сеулі).

Читайте також: Харлан: Завдання на чемпіонат світу - медаль в особистих змаганнях і в команді

Нагадаємо, раніше міністр молоді та спорту України Ігор Жданов видав наказ, що забороняв українцям виступати на змаганнях в Росії. Потім деякі положення цієї постанови були уточнені. У новому наказі від 11 квітня йдеться про заборону фінансування зборів та участі збірних команд у змаганнях на території Росії. Федераціям не заборонено, а лише рекомендовано утриматися від участі в змаганнях на території Росії.

Фото: Facebook Federazione Italiana Scherma

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-