Хацкевич: Рівень майстерності

Хацкевич: Рівень майстерності "Шахтаря" був вищим за "Динамо" у фіналі Кубка України

Укрінформ
Головний тренер київського футбольного клубу "Динамо" Олександр Хацкевич оцінив гру команди у фіналі Кубка України проти донецького "Шахтаря" (0:2).

Олександр Хацкевич, зокрема, зазначив, що "Динамо" у фіналі Кубка України мало достатньо гольових моментів, навіть після пропущених м'ячів, але клас суперника був вище.

"План на гру був більше контролювати м'яч. "Шахтар" дав нам простір, перші 20 хвилин все було нормально, а потім почався якась поспіх, було багато довгих передач. Хоча просили більше міняти акцент атаки. Допускали необгрунтовані помилки, почали самі віддавати м'яч вже після хвилини 20-ї. Сказати, що "Шахтар" чинив сильний тиск на наші ворота – ні. У нас теж було достатньо моментів, навіть після пропущених м'ячів. Але клас є клас, потрібно дивитися правді в очі. Ми вибрали такий напрямок - важка праця. Багато хлопців вперше брали участь у фіналі, вони старалися. Те, що могли, вони робили сьогодні на футбольному полі. Звичайно, і я, і команда засмучені, тому що це все-таки трофей, який нам теж хотілося завоювати. Але що зробиш? Адже рівень майстерності команди суперника сьогодні був вище, вони свої моменти реалізували. Ми, на жаль, свої моменти не реалізували.

Щодо пропущених м’ячів. Це говорить про клас. Ми кидаємо аут, помилка на чужій половині поля, швидкий перехід у "Шахтаря" вийшов. Там не було видно, хто кого не підстрахував. Зрозуміло, що провал був. Щодо другого голу - Денис Бойко, воротар з таким досвідом, не має права пропускати такі м'ячі.

У таких матчах з "Шахтарем" грають до першого пропущеного м'яча. Хто першим забиває, той має перевагу. Нам довелося після пропущеного м'яча десь більше розкриватися. "Шахтар" швидко переходить з оборони в атаку, кваліфіковані футболісти в середині поля. Так що ця гра була теж до першого пропущеного м'яча. За помилки карають. У "Шахтаря" теж були помилки, але ми їх за це не покарали. Це ще раз говорить про клас футболістів. Так, хороші, молоді хлопці, але ще працювати і працювати в плані як ментальності, так і технічного оснащення, тактичного. Команда тільки три місяці разом. Зрозуміло, що будуть і хороші ігри, і невдалі. Дуже багато було браку в простих ситуаціях", - цитує Хацкевича офіційний сайт ФК "Динамо".

Читайте також: Фонсека: "Шахтар" всі 90 хвилин був краще за "Динамо" у фіналі Кубка України

Нагадаємо, 9 травня донецький "Шахтар" переміг у фіналі Кубка України київське "Динамо" з рахунком 2:0 і в 12-е у своїй історії став володарем почесного трофею. М'ячі на "Дніпро-Арені" у Дніпрі забили Факундо Феррейра (48-ма хвилина) та Ярослав Ракицький (61).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-