«Динамо» - «Шахтар»: Ще одна битва за Кубок

«Динамо» - «Шахтар»: Ще одна битва за Кубок

Аналітика
Укрінформ
Кияни не бажають втрачати шанс завершити сезон з трофеєм.

«Динамо» - «Шахтар». Фінал Кубка України. Дніпро. «Дніпро-Арена». 9 травня. 20:30. Головний арбітр: Юрій Можаровський (Львів). Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 1».

Зважаючи на майже програний чемпіонат (мінус п’ять очок за два тури до фінішу), фінал Кубка України перетворюється для «Динамо» на останній шанс гідно завершити сезон. Це справа честі і для Олександра Хацкевича, і для Ігоря Суркіса, і для лідерів команди. Як грати проти цього «Шахтаря», і як його перемагати, кияни знають. В цьому сезоні в чемпіонаті динамівці вже двічі перемагали «гірників». При цьому вони навчились майже ідеально захищатись проти шаленої атаки команди Паулу Фонсеки.

Читайте також: Букмекери назвали фаворита кубкового фіналу "Динамо" - "Шахтар"

Хацкевич в цьому сезоні кардинально перебудував команду, зробивши ставку на власних вихованців. Звісно, це дуже сподобалось вболівальникам. Тим більше, що фрагментами молоді динамівці демонструють дуже симпатичний футбол. Але ж результату немає. А сезон без трофеїв для «Динамо» - це поганий сезон. Розуміє це і Хацкевич, тому змушений ставити усе на матч в Дніпрі. Його рецепт перемоги над «Шахтарем» відомий – концентрація, дисципліна, самовіддача, «перемикання» протягом матчу з однієї тактичної моделі на іншу і розрахунок на високу реалізацію.

Кадровий вибір Хацкевича на фінал також легко читається. Зіграють усі, кому почав довіряти білоруський тренер – воротар Бойко, захисники Бурда, Шабанов, Кенджора, Піварич, хавбеки Буяльський, Шепелєв, Гармаш, Циганков, Вербич та форвард Бесєдін. Точно отримають шанс Мбокані та Шапаренко. Усі вони мають свої причини зіграти у фіналі у свій найкращий футбол. Мбокані, Бойку, Гармашу слід думати про новий контракт, а Бурда, Шепелєв, Циганков, Бесєдін, Шапаренко повинні вже виходити на новий рівень.

Читайте також: У "Динамо" і "Шахтаря" перед кубковим фіналом єдине прохання – полити "Дніпро-Арену"

Якщо з мотивацією «Динамо» все зрозуміло, то для чого «вмирати» у фіналі гравцям «Шахтаря»? Так, для зірок «Шахтаря» це лише «чергова справа». Але ж реваншу над «Динамо» за нещодавні поразки ніхто не відміняв. Та й бажання Ракицького, Степаненка, Марлоса, Тайсона і Феррейри вкотре довести свій клас теж потрібно брати до уваги. Не виключено, що це останній фінал Кубка України для Фонсеки, який активно дивиться в бік топ-чемпіонатів, тому і тренеру є що доводити. Одним словом, на нас чекає небувала інтрига. І це надихає.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-