112 медалей: українські школярі стали чемпіонами Гімназіади

112 медалей: українські школярі стали чемпіонами Гімназіади

Фото
Укрінформ
Українські спортсмени-школярі вперше стали чемпіонами ХVІІ літньої Гімназіади у місті Маракеш.

Про це написав у Твіттері Президент Петро Порошенко.

"Наші хлопці та дівчата вибороли 112 медалей, випередили учасників з 58 команд з усього світу", - додав глава держави. 

Всесвітню літню Гімназіаду вперше проведено в 1974 році в Німеччині. Від початку вона проводилася один раз в два роки, потім – один раз у чотири роки. У 2016 році за рішенням Генеральної Асамблеї, Гімназіаді повернули дворічний цикл. На африканському континенті Гімназіада проводиться вперше.

У період з 2 до 9 травня в місті Марракеш (Королівство Марокко) відбулася ХVІІ Всесвітня літня Гімназіада під егідою Міжнародної федерації шкільного спорту (ISF). У ній взяло участь 58 країн, 4000 спортсменів; 18 видів спорту, 6 з яких уперше включені до програми ігор – бокс, велоспорт, гольф, петанк, серфінг і тхеквондо.

Найбільше медалей завоювали представники й представниці боксу, художньої гімнастики, тхеквондо, боротьби греко-римського та вольного стилів. У Марокко країну представляли 122 школяра-спортсмена, 14–17 років, з 22 областей України. Вони боролися в 17 видах спорту: стрільба з луку, легка атлетика, бокс, шахи, велоспорт, фехтування, художня гімнастика, спортивна гімнастика, спортивна аеробіка, дзюдо, карате, петанк, плавання, тхеквондо, теніс, боротьба вільна, боротьба греко-римська. Серед них переможці й переможниці чемпіонатів світу та Європи, І Гімназіади України та чемпіони України.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-