У столиці України втретє відбудеться Kyiv Euro Marathon

У столиці України втретє відбудеться Kyiv Euro Marathon

Укрінформ
Найближчої неділі, 13 травня, у столиці України втретє відбудеться Kyiv Euro Marathon.

Традиційно учасники Kyiv Euro Marathon бігтимуть від НСК "Олімпійський" до Либідської і назад декілька кіл. Про це повідомляє прес-служба ФЛАУ.

Очікується близько 2,5 тисячі учасників на дистанціях марафон, півмарафон, 12 км та 6 км. Також в рамках спортивного заходу відбудуться благодійний і дитячий забіги та забіг з домашніми собаками.

Цього року старт відбудеться за межами НСК "Олімпійський" - на території комплексу з боку Палацу Спорту. Переможці марафону отримають грошову винагороду 10 тис. грн, півмарафону – 5 тис. грн. За новий рекорд змагань на марафонській дистанції учасник отримає додатково 1 тис. доларів. Змагання обслуговуватимуть дев’ять карет швидкої допомоги, а вздовж траси чергуватимуть співробітники "Червоного Хреста".

Серед представників марафонської еліти, які візьмуть участь у марафоні та півмарафоні варто відзначити Івана Бабарику, Сергія Попова, Євгена Гливу, Олену Шевченко, Світлану Станко, а також білоруську атлетку Світлану Кудревич.

Як повідомив спортивний директор марафону Ігор Ліщинський, незважаючи на зміну маршруту, траса пройшла відповідну сертифікацію, її довжина складатиме необхідні 42 195 м (максимально припустима похибка – 0,1%).

Читайте також: Українці вибороли два "золота" на марафоні в Майнці

Член представництва Євросоюзу в Україні Юргіс Вілчінскас зазначив, що дана подія – один з елементів великих спортивних заходів, які приймає цього року Київ. І це має зробити українську столицю ще більш відкритою та цікавою для гостей як з інших міст держави, так і з-за кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-