Раді пропонують штрафувати за перепродаж квитків на фінал Ліги чемпіонів УЄФА

Раді пропонують штрафувати за перепродаж квитків на фінал Ліги чемпіонів УЄФА

Укрінформ
Народні депутати з фракції БПП пропонують ввести адміністративну відповідальність за продаж та перепродаж не уповноваженими особами квитків на фінал Ліги чемпіонів УЄФА або на фінал жіночої Ліги чемпіонів УЄФА.

Про це йдеться в законопроекті №8335, зареєстрованому в парламенті 3 травня.

Законопроектом авторства заступника голови фракції Андрія Павелка та представника уряду в Раді Вадима Денисенка пропонується встановити адміністративну відповідальність за будь-які дії не уповноваженими особами щодо продажу квитків на фінал Ліги чемпіонів УЄФА у вигляді штрафу від 510 до 5100 гривень.

При цьому законопроектом зазначається, що уповноваженими особами з продажу квитків можуть бути виключно УЄФА, а також особи, права на продаж квитків яким були надані безпосередньо УЄФА.

Для забезпечення охорони комерційних прав та інтересів УЄФА, а також прав інтелектуальної власності УЄФА законопроект передбачає до 1 червня встановити заборону використання об'єктів інтелектуальної власності УЄФА, паразитичного маркетингу (амбуш-маркетингу), порушення принципу комерційної території. До об'єктів інтелектуальної власності за законопроектом належать винаходи, промислові зразки, твори, статистичні, інформаційні та інші дані, бази даних, інші об'єкти права інтелектуальної власності УЄФА, комерційних партнерів та учасників.

Окрім того, пропонується заборонити самовільне розміщення на будівлях приймаючого міста реклами та фресок з прямим чи непрямим посиланням на УЄФА або фінал Ліги чемпіонів УЄФА, комерційних партнерів або учасників. Забороняється також використання відеозаписів та уривків матчів фіналу Ліги чемпіонів у комерційних цілях без дозволу УЄФА. Серед іншого забороняється використання без дозволу інформації стосовно дати та місця проведення фіналу Ліги чемпіонів або фіналу жіночої Ліги чемпіонів, імена учасників команд з метою використання репутації УЄФА та фіналу Ліги чемпіонів.

Читайте також: "Укрзалізниця" запровадить додаткові поїзди під час фіналу ЛЧ УЄФА в Києві

В разі прийняття законопроект діятиме з дня його опублікування до 1 червня, окрім положень, щодо адмінвідповідальності, що діятимуть до кінця поточного року, до 31 грудня.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що прийняття проекту дасть можливість на державному рівні удосконалити процес організації та проведення в Україні фіналу Ліги Чемпіонів шляхом врегулювання відносин з набуття УЄФА прав інтелектуальної власності, пов'язаних з проведенням цього чемпіонату, здійснення захисту та охорони цих прав, а також відносин з використання та захисту репутації УЄФА та самого чемпіонату.

Як повідомлялося, Фінал Ліги чемпіонів УЄФА пройде 26 травня на НСК "Олімпійський" у Києві.

Фото: ТСН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-