Українці вибороли

Українці вибороли "срібло" та "бронзу" на чемпіонаті світу зі спортивної ходьби в Тайцані

Укрінформ
Українські спортсменки вибороли "бронзу" на дистанції 50 км у командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби, який зараз проходить в Тайцані (Китай) .

Дебютна дистанція у 50 км для жінок на командних чемпіонатах світу зі спортивної ходьби відзначилася в Тайцані бронзовою нагородою української команди, національним рекордом Христини Юдкіної та світовим рекордом китаянки Жуй Лян. Про це повідомляє прес-служба ФЛАУ.

Христина Юдкіна, Василина Вітовщик і Аліна Цвілій трималися разом упродовж усієї дистанції. Неподалік були й Людмила Шелест з Ксенією Радько. Саме така командна робота й стала запорукою бронзового виступу наших спортсменок.

Христина Юдкіна фінішувала 12-ю з національним рекордом України – 4:22.15 год. До цього найвище досягнення в історії країни на цій дистанції також належало їй: минулого року у жовтні в Івано-Франківську Юдкіна пройшла 50 км за 4:32.14 год, проте той результат не відповідав вимогам Положення про національні рекорди.

Жуй Лян перемогла зі світовим рекордом 4:04.36 год, а ось португалка Інес Енрікес, якій належав попередній рекорд (4:05.56 год, 13 серпня 2017 року, Лондон), не змогла фінішувати. Вона трималася попереду впродовж половини дистанції, але зійшла з неї, подолавши близько 29 км. Срібну медаль виграла китаянка Інь Хан (4:09.09 год), а бронзову – австралійка Клер Таллент (4:09.33 год – особистий рекорд).

Командний залік виграли китаянки (8 очок). Еквадор (21 очко) і Україна (40 очок) посіли друге і третє місця відповідно.

Читайте також: Українці вибороли "золото" і "срібло" чемпіонату ABAF зі спортивної ходьби

Нагадаємо, що  командний чемпіонат світу зі спортивної ходьби у Тайцані почався зі срібної медалі української чоловічої команди на дистанції 50 км. Українці з сумою 29 очок посіли друге командне місце. Поляки й китайці набрали по 37 очок, проте за додатковими показниками бронзові медалі дістануться саме полякам. Для України ця медаль стала четвертою в історії на дистанції 50 км серед чоловіків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-