На старті Гімназіади-2018 українці здобули п'ять нагород

На старті Гімназіади-2018 українці здобули п'ять нагород

Укрінформ
Першого змагального дня на Всесвітній літній Гімназіаді-2018, яка проходить в марокканському місті Марракеш, українські школярі відзначилися п’ятьма медалями різного гатунку (1 золота, 2 срібні, 2 бронзові). 

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив головний спеціаліст освітянського спорткомітету, заслужений журналіст України Микола Моторний.

Перше "золото" до скарбнички збірної України поклала бронзовий призер етапу Кубка Європи і чемпіонка України з фехтування на рапірах Катерина Буденко з Києва, яка з рахунком 15:8 перемогла чемпіонку етапу Кубка Європи Аліну Полозюк з Миколаївської області. Отже, золота і срібна медалі вирушають до України.

Ще одну срібну медаль на турнірі мушкетерів здобув бронзовий призер чемпіонату Європи і чемпіон України серед юніорів шпажист Руслан Гасанов (Харківська область). У драматичному фіналі він лише одним уколом поступився  представнику Китаю - 9:10.

Читайте також: 122 українських школяра вирушили на літню Гімназіаду-2018

Дві бронзові нагороди на рахунку харків’янки Дарини Гонцової (фехтування, шабля) та дзюдоїста з Черкащини Івана Прудіуса (вагова категорія до 60 кг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-