В АП запевнили, що Україна готова прийняти фінальні матчі Ліги чемпіонів УЄФА

В АП запевнили, що Україна готова прийняти фінальні матчі Ліги чемпіонів УЄФА

Укрінформ
Україна готова до проведення фінальних матчів Ліги чемпіонів 2018 року з футболу.

Про це заявив глава Адміністрації Президента Ігор Райнін на засіданні Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінальних матчів Ліги чемпіонів 2018 року з футболу, повідомляє прес-служба глави держави. 

“Україна повністю готова до проведення фінальних матчів Ліги чемпіонів 2018 року з футболу”, - сказав він.

Заступник глави АП нагадав, що з ініціативи Президента Петра Порошенка і за підтримки Федерації футболу Україна отримала право приймати фінальні матчі Ліги чемпіонів УЄФА.

За його словами, підготовка до події була “ретельною” і задля створення умов для проведення цих матчів здійснено низку заходів. Зокрема, Верховна Рада ухвалила, а Президент  підписав низку законів, спрямованих на забезпечення належного проведення фінальних матчів Ліги чемпіонів. Згідно з внесеними змінами звільняються від податку на доходи фізичних осіб та військового збору доходи, отримані представниками УЄФА, членами команд та делегацій. Також звільнено від оподаткування ввізним митом товари, що ввозяться УЄФА на територію України.

Читайте також: Порошенко підписав закон про мито товарів для організації фіналів ЛЧ УЄФА в Києві

Водночас Райнін наголосив на важливості безпекового аспекту. "Безумовно, залишається вирішити питання безпеки та громадського порядку. І це найголовніше питання", - підкреслив він.

Посадовець наголосив, що фінальні матчі Ліги чемпіонів УЄФА за своїм статусом належать до заходів підвищеного ступеня ризику, тож українські правоохоронні структури мають продемонструвати свій професіоналізм та мінімізувати всі можливі ризики для людей.

У свою чергу виконавчий директор УЄФА Events SA Мартін Каллен подякував усім членам Оргкомітету за підготовчу роботу і висловив сподівання, що за три тижні, які залишаються до початку матчів, “усе вдасться організувати на належному рівні”.

"Я впевнений, що після фіналу ми усі будемо задоволені результатом", - підсумував Каллен.

Як відомо, 24 травня відбудеться фінальний матч жіночої Ліги чемпіонів між німецьким «Вольфсбургом» та французьким «Ліоном» на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського.

Читайте також: Клопп: "Ліверпуль" вирушає до Києва - звучить шалено, але це так

26 травня на НСК «Олімпійський» у Києві відбудеться фінальний матч Ліги чемпіонів 2018 року з футболу. У фіналі почесний трофей розіграють іспанський «Реал» та англійський «Ліверпуль».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-