Сучасне п'ятиборство: 12 травня пройде I етап

Сучасне п'ятиборство: 12 травня пройде I етап "Лазер-ран сіті тур в містах України"

Укрінформ
У Києві 12 травня на території найстарішого спортивного об’єкту - столичного велотреку - відбудуться змагання "Лазер-ран сіті тур в містах України".

Як повідомили Укрінформу в прес-службі Федерації сучасного п'ятиборства України (ФСПУ), змагання є частиною масштабного проекту Міжнародного союзу сучасного п’ятиборства (UIPM), який охоплює понад 120 міст в усьому світі. Його метою є популяризація сучасного п’ятиборства шляхом розвитку його субвиду - лазер-рану, а також залучення широкого кола громадян, передусім, молоді, до активних занять спортом.

"В Україні вже другий рік поспіль організовуються ці змагання. Успішне проведення минулорічного чемпіонату в Києві сприяло тому, що UIPM було прийняте рішення провести в 2018 році змагання вже в чотирьох містах України: в Києві (категорія А), Дніпрі, Харкові та Житомирі (категорія B). Змагання в українській столиці за участю спортсменів від 9 до 70 років складатимуться з двох частин: категорія Open, де виступатимуть усі бажаючі, та чемпіонат серед професійних спортсменів", - зазначили в прес-службі ФСПУ.

Читайте також: П'ятиборець Тимощенко посів четверте місце на етапі Кубка світу в США

До речі, вперше в історії подібних заходів саме в Києві відбудеться забіг серед інвалідів. За рішенням UIPM, планується включення цієї дисципліни до програми парапентатлону наступних Паралімпійських  ігор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-