Еліна Світоліна: Завжди важко грати з травмованою суперницею

Еліна Світоліна: Завжди важко грати з травмованою суперницею

Відео
Укрінформ
Четвертий номер світової класифікації українська тенісистка Еліна Світоліна поділилася враженнями від вдалого дебюту на грунтових кортах турніру WTA в Штутгарті.

Еліна Світоліна отримала перемогу в поєдинку за вихід до 1/4 турніру WTA Premier в Штутгарті. Її суперниця чеська тенісистка Маркета Вондроушова не змогла завершити матч через травму.

"Завжди важко грати з суперницею, яка трохи травмована. Ґрунтовий корт також не допомагає з такого типу ушкодженнями. Будемо сподіватися, що вона швидко одужає. У першому сеті Вондроушова показала відмінний теніс, тут вона вже провела кілька матчів і перед цим відіграла ще один турнір. Їй було трохи звичніше, ніж мені. Я намагалася знайти свою гру, іноді, можливо, хотіла занадто багато чого. Далі продовжу тренуватися і, сподіваюся, буду готова до наступного матчу.

Чи відчуваю я більше тиску перед початком грунтового сезону в порівнянні з минулим роком? Не в перший раз є тиск, я вже трохи звикла до цього. Я намагаюся насолоджуватися часом на корті, цією битвою, цим випробуванням, і знайти спосіб, щоб перемогти. Грунт забирає багато сил, мені завжди важко дається перехід на це покриття. Я завжди беру кілька тижнів, щоб підготуватися, тому далі одного дня я не загадую", - цитує Світоліну БТУ.

Нагадаємо, 23-річна українська тенісистка Еліна Світоліна вийшла до чвертьфіналу турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) серії Premier - Porsche Tennis Grand Prix у Штутгарті (Німеччина) із призовим фондом $776 тисяч. У другому колі змагань посіяна під 3-м номером Світоліна здобула дострокову перемогу над 73-ю "ракеткою" світу 18-річною Маркетою Вондроушовою з рахунком 2:6, 6:1, 3:2. Чешка відмовилася продовжувати матч через травму. Для української тенісистки це був перший матч на грунті в цьому році.

Читайте також: Світоліна вийшла до чвертьфіналу турніру WTA у Штутгарті

За підсумками 4-го ігрового дня змагань у Штутгарті Еліна Світоліна стала автором кращого удару дня:

Путівку до 1/2 турніру Світоліна розіграє з 6-ю "сіяною" 24-річною француженкою Каролін Гарсією.

Фото: Jimmie48 Tennis Photography

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-