Андрій Павелко: Київ заробить від проведення фіналу Ліги чемпіонів мільярд гривень

Андрій Павелко: Київ заробить від проведення фіналу Ліги чемпіонів мільярд гривень

Укрінформ
Президент ФФУ пояснив, чому на фінал ЛЧ витрачають бюджетні гроші.

Президент ФФУ Андрій Павелко розповів, скільки заробить Київ на фіналі Ліги чемпіонів. Про це повідомляє Matchday.

«З державного бюджету виділяється частина коштів, які були недоотримані НСК «Олімпійський» за весь час після проведення Євро-2012. І ці роботи мали проводити в будь-якому випадку - був би у нас фінал Ліги чемпіонів в Києві чи ні.

Що стосується грошей з бюджету міста - так, прийняли рішення про виділення 25 млн грн у зв'язку з проведенням фінального матчу. Ці гроші підуть не на реконструкцію стадіону, а на виконання містом своїх зобов'язань перед УЄФА. Це стосується брендування Києва, виготовлення додаткових інформаційних матеріалів і тому подібних іміджевих речей.

Читайте також: Амбасадори фіналів футбольної Ліги чемпіонів передали трофеї меру Києва та президенту ФФУ

Ну і, врешті-решт, за найскромнішими підрахунками, Київ від проведення фіналу Ліги чемпіонів отримає в свій бюджет близько мільярда гривень! Погодьтеся, заради такого прибутку можна виділити 25 мільйонів. До того ж Київ прикрасять якраз до святкування Дня міста», - сказав Павелко.

Нагадаємо, фінал Ліги чемпіонів відбудеться у Києві на НСК «Олімпійський» 26 травня. Головний трофей європейського клубного футболу розіграють переможці півфінальних пар «Ліверпуль» - «Рома» і «Баварія» - «Реал».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-