Наставник українських дзюдоїстів планує дві медалі на чемпіонаті Європи

Наставник українських дзюдоїстів планує дві медалі на чемпіонаті Європи

Укрінформ
Головний тренер збірної України з дзюдо Віталій Дуброва розповів про готовність команди до чемпіонату Європи.

Наставник українських дзюдоїстів Віталій Дуброва, зокрема, прокоментував склад команди на чемпіонат Європи, в якому відсутні минулорічна чемпіонка Європи Дар'я Білодід і один із лідерів чоловічої команди Яков Хаммам.

"Дар'я отримала невелике ушкодження, через якого вирішили поберегти її. Яков Хаммам поки не набрав свої кращі кондиції. Він боровся тільки один турнір Гран-прі в Тунісі, де програв у першій же сутичці. У нас в його вазі є Олександр Гордієнко, який виграв Гран-прі в Марокко і "бронзу" в Тунісі. У нас був виставлений критерій для потрапляння до складу на чемпіонат Європи - це 1-6 місця на етапах Гран-прі або 1-2 місця на етапах континентальної серії. Хто виконав критерій - ті в основному і їдуть.

В цьому році значимість чемпіонату Європи трохи стала менше, тому що в кінці травня стартує олімпійська кваліфікація і набір очок там буде більш важливим, ніж результати чемпіонату Європи. Тому ми вирішили на континентальній першості задіяти максимально всі вагові категорії, подивитися всіх хлопців. Ми вирішили подивитися на всіх перших номерів збірної, незалежно від їх міжнародних стартів. Потрібно було лише виконати критерій відбору. Це більшою мірою стосується молодих Лесюка і Крівчача. Даємо їм шанс на дорослому рівні, щоб подивитися, наскільки вони будуть конкурентоспроможними в подальшому.

Читайте також: Дзюдо: Українець Марандян виграв «бронзу» на Кубку Європи

У жінок не всі категорії задіяні, тому що у нас тривають проблеми в деяких вагових категоріях. Так, в одній із проблемних категорій до 63 кг їде Юлія Гребеножко. Але їде за свій рахунок. Вона стала лише третьою на чемпіонаті України, але непогано боролася в Варшаві, ставши сьомою.

Підготовка у нас була розділена. Був ряд турнірів, ті ж Гран-прі, після яких ми залишалися на збір. Потім жінки поїхали в Заросляк, а чоловіки працювали в Конча-Заспі, ну а заключний збір пройшов на олімпійській базі. Все пройшло за планом, до спортсменів особливих нарікань не було.

Порівнювати Гран-прі з чемпіонатом Європи не варто. Медаль на чемпіонаті Європи завоювати більш складно, ніж на Гран-прі. Чесно зізнаюся, медальний план - дві медалі на чоловічу і жіночу команду. Подивимося, адже команда на хорошому ходу. Очікуємо гарного виступу від Турчин, Каланіної у жінок, від Гордієнка у чоловіків, Зантарая на будь-яких змаганнях - один з фаворитів. Може хтось з молоді зуміє себе показати, ті ж Хомула, Савицький", - сказав Дуброва в інтерв’ю isport.ua

Читайте також: Дзюдо: Анастасія Турчин виборола «срібло» на Гран-прі Туреччини

Нагадаємо, чемпіонат Європи з дзюдо пройде в Тель-Авіві (Ізраїль) з 26 по 28 квітня. Українська збірна по праву вважається однією з найсильніших збірних в Європи і з континентальної першості майже завжди повертається з медалями. Минулого року здобутком української збірної стали два індивідуальних "золота" і "бронза" в командній першості у чоловіків.

Склад збірної України з дзюдо:
чоловіки
- Артем Лесюк (60 кг), Георгій Зантарая (66 кг), Геворг Хачатрян (66 кг), Артем Хомула (73 кг), Дмитро Канівець (73 кг), Сергій Крівчач (81 кг), Кеджау Ньябалі (90 кг) Антон Савицький (100 кг), Олександр Гордієнко (+100 кг).
жінки - Марина Черняк (48 кг), Людмила Плієва (52 кг), Юлія Гребеножко (63 кг), Анастасія Турчин (78 кг), Єлизавета Каланіна (+78 кг), Галина Тарасова (+78 кг).

Фото: ukrainejudo.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-