Ключковський: Одне із завдань - збільшення УПЛ до 16 клубів

Ключковський: Одне із завдань - збільшення УПЛ до 16 клубів

Укрінформ
Заступник президента УПЛ Маркіян Ключковський - юрист з понад 15-річним стажем роботи - розповів про основні напрямки побудови нової української Прем’єр-ліги.

Маркіян Ключковський, заступник швейцарського фахівця Томаса Грімма, головним завданнями організації визначив дотримання правил гри, збільшення глядачів на стадіонах, збільшення УПЛ до 16 клубів.

"Можу сказати про себе – одне із завдань, яке ми ставимо перед собою і перед УПЛ, це неухильне дотримання правил гри. Не тільки правил гри футболу, але і правил, які регулюють діяльність УПЛ, клубів між собою, клубів з футболістами, з УПЛ, з ФФУ.

Другий напрямок – це збільшення кількості глядачів на стадіонах. Хочемо, щоб гра була привабливою для всіх, щоб на стадіони ходили люди. Складається з кількох факторів: якість гри та якість стадіонів. Це дуже великий пласт роботи, щоб в Україні були нові сучасні стадіони. Ми б хотіли, щоб в кожному великому місті України був стадіон, який відповідав би вимогам УПЛ та УЄФА.

Третій напрямок: розвиток проникнення футболу. По-перше, географічне – збільшення УПЛ до 16 клубів, повернення великого футболу у великі міста. В першу чергу, Дніпро, Кривий Ріг, Луцьк, Ужгород. Це не просто міста без футболу, це зараз ринок, який УПЛ не сповна монетизує. По-друге, проникнення соціальне. Щоб футбол не втрачав популярність у молодого покоління, щоб діти грали в футбол, цікавились футболом. Будуть ходити на матчі, дивитись трансляції. Це призводить до єдиної цілі – генерації доходів для клубів", - сказав Ключковський в інтерв’ю "Футбол 24".

Читайте також: Новий президент УПЛ обіцяє єдиний ТВ-пул в сезоні-2019/20

Нагадаємо, швейцарець Томас Грімм керуватиме УПЛ найближчі два роки. Він був єдиними кандидатом на виборах. За нього проголосували 10 клубів з 12. На посаді президента УПЛ Грімм змінив Володимира Генінсона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-