Марта Костюк: Не очікувала, що виступлю добре в Штутгарті через покриття

Марта Костюк: Не очікувала, що виступлю добре в Штутгарті через покриття

Укрінформ
Українська тенісистка Марта Костюк поділилася враженнями від перемоги над 35-ю "ракеткою" світу Алізе Корне в фінальному раунді кваліфікації турніру WTA Premier у Штутгарті.

"Після того, як я повела 3:0 в першому сеті, я злякалася. Напевно, все сталося дуже швидко, чого я не очікувала, і посипалися помилки. Не дивлячись на те, що я програвала 1:2 у другому сеті, я продовжувала вірити, що зможу перемогти. Перед матчем я відчувала, що у мене є шанс виграти. Головною моєю помилкою сьогодні було те, що я боялася. Навіть в третьому сеті, коли я вийшла вперед 4:0, це знову почалося. Я програла легкий м'яч при 4:1 30-15 і подумала: "Боже мій, тепер я програю". Потім я виграла гейм на своїй подачі, хоча програвала 0-40, і тоді сказала собі, що можу виграти цей матч.

Я намагаюся грати очко за очком. Якщо щось сталося не так, я забуваю про це і починаю грати з чистого аркуша. Тому в той час, коли програвала у другому сеті, навіть не пам'ятаю, що відчувала, як і те, що було за рахунку 3:0 в першому, але ось пам'ятаю, як помилилася при 4:1 30-15 в третьому сеті. Пам'ятаю, що сказала своїй мамі, щоб вона постійно говорила мені грати, тому що саме це я перестала робити в першому сеті. Я просто чекала на помилки суперниці. Тому я заспокоїлася і стала атакувати. Я стала добре відчувати себе на корті, ось вона і відступила.

Я не очікувала, що виступлю тут добре через покриття - воно дуже незвичайне. Слизьке, швидке - м'ячі так і летять. Як тільки я спробувала зіграти на цьому корті, подумала, що приїхати сюди було величезною помилкою. Як я заспокоїлася? Ох, це все моя мама. Вона знає мене краще за всіх…

У Кубку Федерації я програла, тому що знала, що так буде, в Чжухаї в фіналі у мене була незвичайна суперниця, в Шеньчжені я була взагалі ніяка. Я хотіла зніматися з турніру, але вийшла на корт, знову ж знаючи, що програю. Я ніколи не програвала матчі, які повинна була вигравати. Моя впевненість у собі росте, тому подивимося, що буде цього разу", - цитує Костюк БТУ.

Читайте також: Костюк перемогла Корне і пробилася до основної сітки турніру WTA у Штутгарті

Нагадаємо, українка Марта Костюк виграла кваліфікацію на турнірі Жіночої тенісної асоціації (WTA) серії Premier - Porsche Tennis Grand Prix у Штутгарті (Німеччина) із призовим фондом у 776 тисяч доларів. У фіналі кваліфікаційних змагань 15-річна Костюк (№158 рейтингу WTA) здобула вольову перемогу над 35-ю "ракеткою" світу француженкою Алізе Корне з рахунком 4:6, 6:2, 6:3.

Фото: Jimmie48 Photography

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-