Звільнення Реброва: що сталося і що робити далі?

Звільнення Реброва: що сталося і що робити далі?

Аналітика
Укрінформ
Сергій Ребров завершив співпрацю із аравійським футбольним клубом «Аль-Ахлі».

19 квітня на сторінці «Аль-Ахлі» в Твіттері заявили про звільнення головного тренера команди Сергія Реброва. Особисто представники клубу не повідомили українському тренеру про розірвання договору, як заявив пізніше сам Ребров. В інтерв’ю для zbirna.com агент українського спеціаліста заявив, що «на руках» ніякого офіційного підтвердження цього рішення вони наразі не мають.

Звільнення тренера команди, яка ще не завершила виступ у деяких турнірах сезону виглядає дещо дивно. Невже робота Реброва настільки не задовольняє керівництво «Аль-Ахлі»?

Читайте також: «Аль-Ахлі» звільнив Сергія Реброва

Сам тренер пояснює цю ситуацію так: «Була розмова з одним з віце-президентів, який сказав, що клуб хоче, щоб я продовжив контракт, але я твердо відповів: «Якщо не розрахуєтеся з футболістами, навіть розмовляти на цю тему не буду». Ось вони, мабуть, і вирішили піднести цю ситуацію так, ніби тренер не влаштував клуб, і не стали чекати двох матчів 1/8 фіналу Ліги чемпіонів Азії».

В «Аль-Ахлі» Ребров застав аж трьох президентів. Перший з них і озвучив новому на той момент тренеру команди головне завдання на сезон – взяти «золото» в чемпіонаті. За ті часи, як зазначив Ребров, керівництво фінансувало належним чином трансферну та інші види діяльності команди. А вже в період співпраці з третім президентом клубу тренеру та гравцям заробітну плату не нараховували протягом цілих чотирьох місяців.

Хто залишився більше ображеним з двох сторін в цій ситуації - сказати важко. Проте праця Сергія Реброва дала достатньо і клубу і команді: «Не буду оцінювати свою роботу, але я побачив прогрес команди в цілому і зростання кожного виконавця окремо. Найважливіший критерій - ставлення самих гравців. Футболісти, здається, розуміли, що я можу піти, і після закінчення останнього матчу група хлопців підійшла до мене і сказала: «Тренер, залишайся - ми поговоримо з президентом федерації…»

У чемпіонаті команда фінішувала другою з відставанням всього в 1 очко. Починаючи із сезону 2013/2014 «Аль-Ахлі» постійно впевнено тримався в трійці лідерів. Проте настільки близько до чемпіонства в Професійній лізі Саудівської Аравії команда ще не була, якщо не брати до уваги «золото» в сезоні 2015/2016 . Той сезон вважається найкращим в клубі за всі часи існування, адже в 2016-у «леви» завоювали ще й Кубок  та Суперкубок Саудівської Аравії. Сезон під керівництвом Сергія Реброва для «Аль-Ахлі» можна назвати одним із кращих за останніх 20 років. Наразі на футбольний клуб чекають ще два матчі в 1/8 Ліги чемпіонів Азії.

Щодо свого тренерського майбутнього український тренер сказав небагато: «Пропозиції є, але поки на цю тему я говорити не хочу. Хоча довго без роботи, звичайно, не зможу».

Читайте також: Сергій Ребров розповів про причини звільнення з "Аль-Ахлі"

Нещодавно Ребров втретє став батьком, тому, закономірно, що на спеціаліста чекає «перерва» в тренерській кар’єрі. Проте настільки затягнеться ця перерва? Для фахівця з таким досвідом роботи у цій ситуації найліпшим варіантом стане перебазування до Європи. Реброву цілком до снаги очолити штаб клубу-середняка в одному з топ-чемпіонатів. Скажімо, в Англії, де він грав за «Тоттенхем» і «Вест Хем».

Які є ще варіанти? Зважаючи на тренерський хист будувати команду та свіжі ідеї, Реброва можуть запросити і в менш престижні чемпіонати. Наприклад, Туреччину, Грецію, Польщу, Чехію. Там він точно очолить якийсь провідний клуб з перспективною боротися за титули і грати в Лізі чемпіонів. А це можливо навіть більш перспективний варіант, ніж боротися за виживання в Англії.

Тетяна Савенець, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-