Бабинець: кращим гравцем стартового матчу ЧС-2018 з хокею був український воротар

Бабинець: кращим гравцем стартового матчу ЧС-2018 з хокею був український воротар

Укрінформ
У Каунасі стартував чемпіонат світу-2018 з хокею в дивізіоні 1B. У першому матчі збірна України обіграла команду Румунії 3:0 і всі три шайби закинули гравці однієї п'ятірки.

Форвард української збірної Сергій Бабинець, який зробив дві гольові передачі, прокоментував Укрінформу сьогоднішню гру.

«Наш воротар Сергій Гайдученко сьогодні, дійсно, був кращим. Велике йому спасибі, добре зіграв. А кого ще виділити?.. Знаєте, я рядовий солдат цієї команди. І давати оцінку гравцям – не моя прерогатива. Кожен вніс свій внесок у перемогу. Але що приховувати, були у нас сьогодні помилки. Однак потрібно врахувати, що у команді зараз багато дебютантів. А перша гра першого чемпіонату – це завжди додаткове хвилювання. Але, сподіваюся, надалі ми, всі разом, будемо тільки додавати», - сказав Бабинець.

Він також пояснив, що допомогло його п'ятірці сьогодні відзначитися: «Кістяк нашої п'ятірки – старші хлопці. Тому ми один одного знаємо давно. Доводилося разом грати у збірній. Тому взаєморозуміння часом – без слів».

Читайте також: Збірна України вийшла в лідери на чемпіонаті світу з хокею в Литві

Форвард національної збірної високо відзначив гру суперника, збірної Румунії, і підкреслив, як важливо розвивати турніри, в яких грають клубні команди». «У Румунії свій чемпіонат розвивають. Плюс дві румунських команди беруть участь у відкритій Угорській першості. І результат очевидний – збірна Румунії прогресує. Вони сьогодні добре грали», - резюмував Бабинець. Сам він грає у словацькому клубі HC Presov.

Нагадаємо, у неділю, 22 квітня, в Каунасі (Литва), розпочався чемпіонат світу-2018 з хокею в третьому за рангом дивізіоні - 1B, в якому грають команди Литви, України, Японії, Естонії, Хорватії та Румунії. Національна збірна України в стартовому турі переграла команду Румунії - 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) і після першого ігрового дня очолила турнірну таблицю першості разом зі збірною Литви. В інших матчах команда Японії в овертаймі взяла верх над хокеїстами Естонії - 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 1:0), а литовці перемогли хорватів - 3:0 (1:0, 2:0, 0:0).

23 квітня "синьо-жовті" зустрінуться з хокеїстами Естонії, 25 квітня - з хорватами, 27 квітня - з литовцями і 28 квітня - з японцями.

Переможець одноколового турніру першості підвищиться в класі і в наступному році буде виступати в групі А першого дивізіону.

Минулого року українці приймали чемпіонат світу в дивізіоні 1А, де посіли останнє місце і понизилися в класі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-