Рада направила на доопрацювання законопроект щодо безпеки на футбольних матчах

Рада направила на доопрацювання законопроект щодо безпеки на футбольних матчах

Укрінформ
Верховна Рада направила на доопрацювання в Комітет у закордонних справах проект закону про ратифікацію Конвенції Ради Європи про комплексний підхід до питань безпеки, охорони та обслуговування під час футбольних матчів та інших спортивних заходів (№ 0180).

Відповідне рішення підтримали 232 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

При цьому трибуна Верховної Ради залишається заблокованою представниками фракції Радикальної партії, які вимагають розгляду законопроектів щодо соцзахисту "чорнобильців". У зв'язку з цим депутати виступають з робочих місць.

Конвенцію Ради Європи про комплексний підхід до питань безпеки, охорони та обслуговування під час футбольних матчів та інших спортивних заходів було схвалено під час 1255-го засідання Комітету міністрів Ради Європи 4 травня 2016 року та відкрито для підписання державами - членами Ради Європи 3 липня 2016 року. 

Станом на сьогодні Конвенцію підписали 26 держав-членів Ради Європи, в тому числі Україна.

Конвенцією визначаються ключові принципи діяльності, спрямованої на протидію потенційним і реальним загрозам безпеці та громадському порядку під час проведення футбольних матчів, інших спортивних подій, а також подолання їх негативних наслідків. Такі загрози можуть виникати з різних причин, зокрема, через природні лиха, несправність інфраструктури, терористичні акти, будь-які інші прояви насильства чи неналежної поведінки.

Основною метою діяльності держав, згідно з Конвенцією, є розроблення, схвалення та впровадження комплексного міжвідомчого підходу до забезпечення порядку, охорони і безпеки під час проведення футбольних матчів та інших спортивних подій, налагодження з цією метою ефективної взаємодії між усіма зацікавленими суб'єктами, які здійснюють або залучаються до організації та проведення спортивних заходів.

Читайте також: Порошенко підписав закон про мито товарів для організації фіналів ЛЧ УЄФА в Києві

Відповідно до положень Конвенції, вона набуває чинності після її ратифікації трьома державами-членами Ради Європи. На сьогодні Конвенцію ратифікували Князівство Монако, Франція, Польща, Росія. Конвенція набула чинності 1 листопада 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-