Підручний: З країною, яка на нас напала, потрібно припинити будь-які стосунки

Підручний: З країною, яка на нас напала, потрібно припинити будь-які стосунки

Укрінформ
Капітан чоловічої збірної з біатлону Дмитро Підручний розповів про відношення до заборони українським спортсменам брати участь у спортивних змаганнях за національну збірну на території Росії.

Український біатлоніст Дмитро Підручний, який цьогоріч став чемпіоном Європи, не прихильник подвійних стандартів і вважає, що "рішення не їхати до Тюмені було правильним".

"Дивлячись із якого боку поглянути. Враховуючи, що Росія веде з нами війну, звичайно, їхати не треба. Вважаю, що з країною, яка на нас напала, потрібно припинити будь-які відносини. Водночас спорт називають послом миру. Можливо, варто було поїхати туди й довести, що ми сильніші, ніж вони? Але це припущення. Загалом вважаю, що рішення не їхати до Тюмені було правильним.

Яке ставлення до слів "спорт поза політикою"? Неоднозначне. В ідеалі, мабуть, так і має бути. Однак відносини між країнами переплетені, спорт пов’язаний з іншими сферами життя. Навіть у мирний час. А наша країна перебуває у стані війни. Тому, хочемо ми того чи ні, а абстрагуватися від політичної ситуації неможливо", - розповів Підручний в інтерв’ю tyzhden.ua

Читайте також: Жданов: Перенесення юнацького чемпіонату Європи з боротьби - це помста Україні

Нагадаємо, збірна України з біатлону достроково завершила виступи у сезоні й повернулася 19 березня додому після етапу Кубка світу в Голменколлені. Дмитро Підручний у загальному заліку Кубка світу-2017/18 посів 37 місце. Сезон для українських біатлоністів закінчився достроково через те, що на заключному етапі в російській Тюмені українці не виступали. 

Фото: biathlon.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-