Порошенко підписав закон про мито товарів для організації фіналів ЛЧ УЄФА в Києві

Порошенко підписав закон про мито товарів для організації фіналів ЛЧ УЄФА в Києві

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав закони, спрямовані на створення умов для належної організації та проведення в Україні фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА та Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок сезону 2017/2018.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Президент Петро Порошенко підписав закон України № 2374-VIII «Про внесення змін до розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України у зв’язку з підготовкою та проведенням в Україні фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА та Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок сезону 2017/2018». Президент також підписав закон України № 2375-VIII «Про внесення зміни до розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України у зв’язку з організацією та проведенням фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА та Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок сезону 2017/2018», - йдеться у повідомленні.

Реалізація законів забезпечить дотримання взятих зобов’язань щодо підтримки вказаних заходів та сприятиме створенню позитивного іміджу держави, вказують у прес-службі.

Зазначається, що змінами до Податкового кодексу передбачено тимчасово, на період проведення фінальних матчів з футболу, звільнити від податку на доходи фізичних осіб та військового збору доходи, отримані представниками або посадовими особами асоціацій - членами УЄФА; членами делегацій, що беруть участь у фінальних матчах чемпіонату, у тому числі членами команд, які здобули право на участь у фінальних матчах; фізичними особами, акредитованими УЄФА, зокрема співробітниками та тимчасовими працівниками, представниками засобів масової інформації, партнерами УЄФА, представниками спонсорів (крім резидентів України).

Згідно з законом, від податку на додану вартість звільняються операції із ввезення на митну територію України товарів, зазначених в абзацах другому і третьому пункту 43 розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України, з постачання УЄФА квитків та послуг, які є невід’ємною частиною такого квитка.

Також звільняється від податку на прибуток підприємств прибуток, отриманий до 26 травня 2018 року включно УЄФА та/або його пов’язаними особами від передачі та/чи використання комерційних прав, що стосуються фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА та Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок сезону 2017/2018.

Підписаний Президентом закон № 2375-VIII «Про внесення зміни до розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу передбачає тимчасово, до 26 травня 2018 року, звільнити від оподаткування ввізним митом товари (крім підакцизних), що ввозяться на митну територію України УЄФА, уповноваженими УЄФА особами, футбольними клубами/командами, які беруть участь у фінальних матчах Ліги чемпіонів УЄФА 2018 року, необхідні для забезпечення організації та проведення зазначених заходів (продаж таких товарів на території України забороняється).

Відповідно до закону, звільняються від оподаткування митними платежами товари, в тому числі наземні транспортні засоби, які тимчасово ввозяться на митну територію України вказаними особами/організаціями для забезпечення організації та проведення відповідних заходів.

Закон також зобов’язує забезпечити пропуск через митний кордон, митний контроль та митне оформлення вказаних товарів та транспортних засобів за місцем проведення фінальних заходів Ліги чемпіонів УЄФА 2018 року або митницею у пункті пропуску через державний кордон України у першочерговому порядку та без подання встановлених законодавством дозвільних документів.

Читайте також: Порошенко підписав закон про підготовку до фіналів Ліги чемпіонів у Києві

Як повідомляв Укрінформ, 14 квітня Порошенко також підписав закон, що передбачає звільнення від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування представників або посадових осіб асоціацій - членів УЄФА; членів делегацій, що беруть участь у фінальних матчах, у тому числі членів команд, які здобули право на участь у фінальних матчах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-