Формула-1: Райкконен зламав ногу механіку через несправний електронний пристрій

Формула-1: Райкконен зламав ногу механіку через несправний електронний пристрій

Укрінформ
Команда "Формули-1" Ferrari провела розслідування інциденту, що трапився на піт-стопі на Ґран-прі Бахрейну, під час якого механік Франческо Чиґаріні отримав перелом ноги.

Керівник Ferrari Мауріціо Аррівабене повідомив про те, що в інциденті позначилися три фактори: людський, механічний та фактор, пов'язаний з електронним пристроєм.

"Ми провели внутрішнє ретельне розслідування, адже нас стурбувало те, що сталося. У нас є процедура, яка забезпечує безпеку піт-стопів під час гонки. В цьому випадку позначилися три фактори. Один – людський, другий – механічний, а третій пов'язаний з електронним пристроєм. Вийшло так, що електронний пристрій неправильно визначив положення заднього колеса і дав зелене світло. Разом з FIA ми вжили всіх заходів, щоб подібне більше не повторилося. Це в наших інтересах, оскільки ми дбаємо про людей найперше", - цитує Чиґаріні ua-football

Читайте також: Формула-1: Феттель виграв Гран-прі Бахрейну

Нагадаємо, днями на піт-стопі Ґран-прі Бахрейну пілот команди Кімі Райкконен отримав сигнал вирушати на трасу, не дивлячись на те, що заднє ліве колесо ще навіть не було зняте. Через ситуацію, що склалася, гонщик збив механіка Франческо Чиґаріні та був змушений зійти з траси. В результаті інциденту потерпілий отримав переломи гомілки та малої гомілкової кістки.

Відео інциденту можна подивитися тут:

Відзначимо, що зараз механік Ferrari Франческо Чиґаріні успішно прооперований.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-