Африканські атлети зникають на Іграх Співдружності в Австралії - ЗМІ

Африканські атлети зникають на Іграх Співдружності в Австралії - ЗМІ

Укрінформ
В австралійському Голд-Кості, де тривають Ігри Співдружності, продовжують зникати зі спортивного містечка африканські атлети. 

Учасники чоловічого сквош-дуету зі Сьєрра-Леоне стали останніми спортсменами з Африки, які пропустили свій захід на Іграх, повідомляє австралійське столичне видання The Canberra Times

“Туди прибудуть наші співробітники (міграційної служби), і я обіцяю, що цих осіб відстежать та депортують якомога швидше”, - прокоментував ситуацію міністр внутрішніх справ Пітер Даттон.

Схоже, що гравці у сквош зі Сьєрра-Леоне стали останньою краплею, яка переповнила чашу терпіння міністра. Адже, за різними даними, близько півтора десятка африканських учасників змагань наразі оголошено зниклими. Пальму першості за кількістю атлетів-утікачів утримує Камерун, 8 членів збірної якого зникли з розташування команди, по двоє спортсменів недорахувалися збірні Уганди та Сьєрра-Леоне, а також по одному спортсмену втратили команди Руанди та Гани.

“Якщо вони (спортсмени-втікачі) не хочуть, щоб їх ув’язнили (за порушення міграційного законодавства), їм краще встигнути на літак до 15-го (термін дії віз спортсменів закінчується 15 травня) і дотримуватися умов їхніх віз”, - попередив африканських атлетів Даттон.

Читайте також: В Австралії розпочалися Ігри Співдружності

Варто зауважити, що неповернення на батьківщину спортсменів з економічно неблагополучних країн після участі у міжнародних турнірах доволі звична річ. Так, наприклад, після Ігор 2002 року, що проходили у Мельбурні, на батьківщину не повернулося 40% збірної Сьєрра-Леоне, де тоді йшла кровопролитна громадянська війна, а під час Олімпійських ігор в Лондоні-2012 в британській столиці втекли сім камерунських спортсменів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-