Президент

Президент "Ювентуса": Можемо допомогти УЄФА з суддями і установкою VAR

Укрінформ
Президент "Ювентуса" Андреа Аньєллі після неоднозначного вильоту команди від "Реала" в чвертьфіналі Ліги чемпіонів зауважив, що турнірам такого рівня потрібна система відеодопомоги арбітрам (VAR).

Італійський футбольний клуб "Ювентус" вибув з Ліги чемпіонів УЄФА після того, як при рахунку 3:0 в матчі з мадридським "Реалом" в доданий час арбітр Майкл Олівер призначив пенальті, який реалізував Кріштіану Роналду. Андреа Аньєллі вважає, що в єврокубках останнім часом було прийнято підозріло багато рішень проти італійських клубів.

"Нам потрібно залишатися спокійними і все проаналізувати. Я бачу, що ряд країн вже почали використовувати VAR. Також я бачу, що проти італійських клубів в Європі було прийнято низку рішень. Так було в матчі "Мілана" з "Арсеналом", і сьогодні знову. Це все про те, що VAR дуже необхідна в ЛЧ. Ми не говоримо про дрібниці на кшталт одного або двох очок, ми говоримо про найпрестижніші турнірі світу, де розігруються величезні гроші та престиж. Тут не має такого відбуватися. Люди, які вибирають арбітрів, як-то по-науковому намагаються довести, що вони не є упередженими, але все в черговий раз складається проти італійських клубів. Не тільки в нас справа. "Рома", наприклад, не отримала чистий пенальті в матчі з "Барселоною". "Мілан" дивним чином вилетів з Ліги Європи від "Арсеналу", і тепер ми.

Я схильний вважати, що це проблема технічного характеру, в УЄФА просто немає достатньо кваліфікованих суддів на всі матчі. Але ми можемо з цим допомогти. Ми можемо допомогти з призначеннями кваліфікованих суддів і установкою VAR. Я розумію, що арбітри, як і футболісти, іноді помиляються. Але сьогодні суддя повністю втратив контроль над грою, творився хаос. Хлопці довели, що здатні відігратися після 0:3, мені прикро. Думаю, коли арбітр перегляне те, що трапилося, він засмутиться навіть більше інших", - цитує Аньєллі Sport Arena

Читайте також: Голкіпер "Ювентуса": У арбітра в грудях не серце, а сміттєвий бак

Нагадаємо, "Ювентус" програв у першій зустрічі "Реалу" з рахунком 0:3 і за сумою двох чвертьфінальних матчів вилетів з Ліги чемпіонів (3:4). Жеребкування півфінальної стадії турніру відбудеться у п'ятницю, 13 квітня, у Ньйоні (Швейцарія). Перші матчі пройдуть 24 і 25 квітня, повторні - 1 і 2 травня. Фінал Ліги чемпіонів УЄФА пройде 26 травня на НСК "Олімпійський" у Києві.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-