Найтитулованіша лижниця Бйорген оголосила про завершення кар'єри

Найтитулованіша лижниця Бйорген оголосила про завершення кар'єри

Укрінформ
Найтитулованіша спортсменка зимових Олімпіад 38-річна норвезька лижниця Маріт Бйорген оголосила про завершення кар'єри.

"Я знаю, що у мене немає мотивації викладатися на сто відсотків, тому прийняла рішення закінчити. Я думала, сказати це буде простіше. Я зворушена, адже це справжня ера в моєму житті – понад 20 років. Тому, дуже відповідально сказати, що це був мій останній сезон на рівні топ-атлета", - цитує Бйорген Sport Arena

Таку заяву норвезька лижниця Маріт Бйорген оголосила в інтерв’ю NRK після перемоги в 5-кілометровій гонці на чемпіонаті Норвегії. Рішення спортсменки не можна назвати несподіваним: норвезькі ЗМІ раніше повідомляли про те, що лижниця оголосить про завершення кар'єри цього тижня. Сама Бйорген ще після Олімпіади повідомляла, що вирішить про можливе продовження кар’єри після Пасхи. 

Зазначимо, що у своєму останньому сезоні Маріт Бйорген стала абсолютною рекордсменкою за кількістю медалей на Олімпійських іграх - в Пхьончхані вона завоювала п'ять нагород, дві з яких золоті. Всього в активі лижниці 15 олімпійських нагород - 8 золотих, 4 срібні та 3 бронзові. Також вона є 18-разовою чемпіонкою світу і чотири рази вигравала Великий кришталевий глобус Кубка світу.

Читайте також: Легендарний біатлоніст Бйорндален оголосив про завершення кар'єри

За весь час своєї кар’єри Бйорген провела 303 гонки, 184 рази піднімалася на подіум, здобувши при цьому 114 перемог.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-