Павелко: Маємо зробити все можливе, щоб уникнути інцидентів, як з прапором

Павелко: Маємо зробити все можливе, щоб уникнути інцидентів, як з прапором "ДНР"

Укрінформ
Президент Федерації футболу України (ФФУ) Андрій Павелко подякував УЄФА за оперативну реакцію та початок провадження щодо появи на трибуні прапора так званої "ДНР" під час матчу 1/8 фіналу ЛЧ "Рома" – "Шахтар".

"Федерація футболу України вдячна УЄФА за оперативну реакцію та початок провадження щодо появи на трибунах забороненої символіки проросійських терористичних угруповань, які воюють проти України на Донбасі. Спільно ми повинні зробити все можливе, щоб подібні інциденти не повторювалися на матчах, які проходять під егідою ФФУ, УЄФА та ФІФА. Також ми сподіваємося, що найближчим часом подібна символіка буде офіційно заборонена FARE. Ми не дозволимо використовувати футбол для пропаганди тероризму, екстремізму чи дискримінації", - сказав Андрій Павелко в коментарі прес-службі ФФУ.  

Справу проти ФК "Рома" за появу на трибунах італійського стадіону команди символіки так званої "ДНР" Дисциплінарний комітет Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) розгляне 31 травня.

Читайте також: УЄФА все ж відкрив справу щодо прапора «ДНР» під час матчу «Рома» - «Шахтар»

Нагадаємо, звернення з проханням відкрити дисциплінарне провадження за фактом демонстрації прапора так званої "ДНР" під час матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів "Рома"  "Шахтар", який відбувся в Римі 13 березня 2018 року, ФФУ надіслала УЄФА 16 березня. 29 березня ФФУ надіслала звернення до FARE (Football Against Racism in Europe, організації, яка бореться з проявами расизму та ксенофобії в європейському футболі) із проханням додати до переліку забороненої для демонстрації на футбольних матчах символіки так званих "ДНР" та "ЛНР". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-