Жданов: Перенесення юнацького чемпіонату Європи з боротьби - це помста Україні

Жданов: Перенесення юнацького чемпіонату Європи з боротьби - це помста Україні

Укрінформ
Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов вважає рішення Міжнародної федерації боротьби про перенесення чемпіонату Європи серед кадетів з Києва до Скоп’є (Македонія) "свого роду помстою Україні за бойкот міжнародних змагань в Росії".

Про це Ігор Жданов написав у своєму facebook. 

"Вкотре пересвідчуюсь, що гібридна агресія проти України здійснюється, не лише збройними, політичними та економічними засобами, вона постійно ведеться і на спортивному фронті. 3 квітня 2018 р. на сайті Міжнародної федерації боротьби UWW з’явилося повідомлення про те, що раніше запланований до проведення у Києві 21-29 квітня чемпіонат Європи з боротьби серед кадетів переноситься до Македонії. Причиною такого несподіваного рішення називається "побоювання, що Міністерство молоді та спорту України не зможе забезпечити участь всіх європейських націй".

Відповідально заявляю – це неправда… Робота щодо забезпечення необхідних заходів безпеки та перебування гостей у нашій країні ведеться постійно і у багатьох напрямах, зважаючи на високу значимість зазначеного заходу для нашої держави. Міністерство молоді та спорту спільно з національними федераціями системно працює над поверненням в Україну великих міжнародних змагань. Ми вже маємо низку успішних результатів цієї роботи в 2017-18 роках.

Свідомий того, що кожен наш крок вперед на цьому шляху буде зустрічати заздрість та серйозну протидію з боку нашого північного сусіда. Тому таке несподіване рішення Міжнародної федерації боротьби, де переважає потужний російський вплив, вважаю свого роду помстою Україні за бойкот міжнародних змагань в Росії", - написав Ігор Жданов.

Читайте також: Журналіст: В України відібрали чемпіонат, бо ми відмовились посилати своїх борців у Дагестан

Нагадаємо, чемпіонат Європи серед кадетів мали провести в Києві 21-29 квітня, але днями його перенесли у Македонію на 14-20 травня. Офіційна причина перенесення - неготовність України надати державні гарантії допуску для всіх учасників. 14 березня міністр молоді та спорту України Ігор Жданов підписав наказ, який забороняє національним збірним України брати участь у спортивних змаганнях на території Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-