Легендарний біатлоніст Бйорндален оголосив про завершення кар'єри

Легендарний біатлоніст Бйорндален оголосив про завершення кар'єри

Укрінформ
Найтитулованіший біатлоніст світу норвежець Уле Ейнар Бйорндален оголосив про завершення кар'єри.

Восьмикратний олімпійський чемпіон Уле Ейнар Бйорндален повідомив на спеціальній прес-конференції, яка відбулася сьогодні, 3 квітня, в Норвегії, що минулий біатлонний сезон був останнім в його кар’єрі. Про це повідомляє Sport Arena

Таке рішення 44-річного біатлоніста пов’язують із тим, що минулий сезон був найгіршим у кар'єрі Бйорндалена. Він посів лише 43-е місце в загальному заліку Кубка світу і не потрапив до складу збірної на Олімпіаду в Пхьончхані.

І хоча сам Уле Ейнар заявляв кілька тижнів тому, що мотивований виступати до 50-ти років, сьогодні він оголосив про інше рішення. Провальний сезон, найкращим результатом в якому стало 12-е місце в спринті в постолімпійскому Контіолахті, показав, що норвежець уже не той і вік дає про себе знати.

Читайте також: Біатлоніст Бйорндален повідомить про свої плани на прес-конференції 3 квітня

Зазначимо, що норвезький біатлоніст Уле Ейнар Бйорндален є рекордсменом за кількістю особистих перемог - 95 виграних гонок. Всього в його кар'єрі 133 перемоги в біатлоні і одне "золото" в лижних гонках. На подіум Бйорндален піднімався 252 рази – це також кращий результат в історії. Він виграв шість Великих кришталевих глобусів і 20 Малих. Остання перемога норвежця датована 2 грудня 2015 року, коли він переміг в індивідуальній гонці в Естерсунді. Цей тріумф дозволяє Бйорндалену бути найстаршим переможцем біатлонної гонки - 41 рік 10 місяців 6 днів.

Фото:  Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-