Латвійська тенісистка Остапенко посуне Світоліну з 4 позиції в рейтингу WTA

Латвійська тенісистка Остапенко посуне Світоліну з 4 позиції в рейтингу WTA

Укрінформ
Латвійська тенісистка Олена Остапенко з нового тижня стане як мінімум четвертою "ракеткою" світу.

Олена Остапенко дійшла до фіналу турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) в Маямі (США) Miami Open-2018, що принесло їй 650 очок в рейтингу WTA. Про це повідомляє XSPORT.

Це дозволить Остапенко обійти в рейтингу WTA українську тенісистку Еліну Світоліну, яка до цього часу займала в цьому рейтингу четверту позицію. У разі перемоги на турнірі у Флориді Остапенко обійде ще й іспанську тенісистку Гарбіньє Мугурусу і стане третьою "ракеткою" світу.

Її суперниця по фіналу Miami Open-2018 американка Слоун Стівенс вже гарантувала собі 9 місце в рейтингу WTA. У разі перемоги в фіналі Стівенс обійде Вінус Вільямс і стане 8-ю в світовому рейтингу, а також першою "ракеткою" США.

Відзначимо, що латвійка Олена Остапенко стала третьою в історії тенісисткою 1997 року народження, яка дійшла до фіналу турніру WTA серії Premier. Раніше це вдалося Наомі Осаці і Дарині Касаткіній.

Читайте також: Теніс: Остапенко перемогла Коллінс і зіграє зі Стівенс у фіналі Miami Open

Нагадаємо, у боротьбі за вихід до 1/2 фіналу турніру WTA Miami Open з призовим фондом $7,973 мільйона Еліна Світоліна поступилася на тайбрейках 5-й "ракетці" світу Олені Остапенко з Латвії з рахунком 6:7 (3:7), 6:7 (5:7). У півфінальному поєдинку турніру WTA в Маямі Олена Остапенко з Латвії перемогла американку Даніель Коллінс з рахунком 7:6 (1), 6:3. У суботу, 31 березня, Остапенко побореться за свій третій титул. 

Фото: twitter.com/MiamiOpen

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-