Віта Семеренко: Відсутність на етапі Кубка світу з біатлону в РФ - не конструктивно

Віта Семеренко: Відсутність на етапі Кубка світу з біатлону в РФ - не конструктивно

Укрінформ
Українська біатлоністка Віта Семеренко прокоментувала відсутність збірної України з біатлону на 9 етапі Кубка світу, який проходить в Тюмені (Росія) з 22 по 25 березня.

"Для мене дев'ятий етап Кубка світу з біатлону - це змагання, що проводяться IBU, організацією, під егідою якої я змагаюся вже понад п'ятнадцять років і якій я повністю довіряю.

Чи вирішує бойкот проблему? Про яку проблему ви говорите? Яку проблему ми вирішили? На мій погляд, відсутність української команди на заключному етапі не має з конструктивом нічого спільного. Просто так склалися обставини на сьогоднішній день, на жаль. І мені абсолютно зрозуміло рішення міністра і федерації. Рухаємося далі, я спланувала і погодила з тренерами початок підготовки до наступного сезону і готова й надалі захищати на ділі честь моєї країни України", - розповіла Семеренко в коментарі sport-express.ru

Нагадаємо, міністр молоді та спорту України Ігор Жданов підписав наказ, який забороняє національним збірним України брати участь у спортивних змаганнях на території Росії. Українські спортсмени не братимуть участь в жодних змаганнях, що проходять на території РФ.

Читайте також: Українським збірним заборонили брати участь у змаганнях в Росії

У нинішньому сезоні Віта Семеренко була третьою в спринті у французькому Ансі та гонці переслідування в Обергофі, а також двічі разом з командою завойовувала медаль в естафетних гонках. Спочатку разом із Валею Семеренко виборола "срібло" в жіночій естафеті Гохфільцена, а потім - у міксті Контіолахті. Кращий особистий результат на Олімпійських іграх-2018 у Пхьончхані (Республіка Корея) серед українських біатлоністів також показала Віта Семеренко. У першому ж спринті олімпійська чемпіонка з одним промахом завершила гонку 14-ю.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-